Aurous is Popcorn Time, maar dan voor muziek

Aurous is Popcorn Time voor muziekfans
Popcorn Time is inmiddels het favoriete programma van veel mensen die graag films en series kijken. Binnenkort moet er in de vorm van Aurous een volwaardig alternatief voor muziekliefhebbers komen.

Aurous kun je zien als een directe kopie van Popcorn Time, want het principe erachter is exact hetzelfde. De content komt binnen via BitTorrent, maar dan in een aantrekkelijk jasje. Wordt de website om wat voor reden dan ook offline gehaald, dan wordt het netwerk van de gebruikers ingezet als P2P-zoekmachines.

Er is één groot verschil met Popcorn Time: het team achter het project bleef lange tijd anoniem. Ontwikkelaar Andrew Sampson heeft echter nu al laten weten dat hij de man achter Aurous is. Hij wil zijn platform laten werken als Spotify, maar dan via het netwerk van BitTorrent. “Daar komen geen externe servers aan te pas. Zelfs als het project offline gehaald wordt, blijft Aurous werken als altijd”, aldus Sampson.

Aurous is nog niet af, maar moet uiteindelijk te gebruiken zijn op apparaten met Windows, OS X, Linux, Android en iOS. Je hoeft er niet voor te betalen, terwijl het ook niet de bedoeling is dat je constant gestoord wordt door advertenties. Die zullen volgens Sampson slechts sporadisch worden ingezet om het project te financieren. Het is de bedoeling dat de eerste testversie wordt vrijgegeven op 10 oktober.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *