Australië: niet met je drone boven een bosbrand vliegen

Dat is inderdaad geen drone
Als je in Australië bent, moet je oppassen voor bosbranden. De nieuwe campagne van CASA roept mensen nu op om niet met hun drone boven een bosbrand te gaan hangen.

Je zou zeggen dat je zelf ook wel kunt bedenken dat het niet zo handig is om met je drone naar een enorme fik toe te vliegen. Maar dat is blijkbaar niet helemaal waar. In Amerika waren van de zomer al een aantal drones gespot boven bosbranden, waardoor de blusvliegtuigen niet konden worden ingezet.

De Australische Civil Aviation Safety Authority (CASA) vreest dat nu hun brandseizoen begint de dronegekkies ook in Australië in de weg zullen gaan vliegen. Daarom is er nu een campagne zijn gestart om dat te voorkomen. En tja, een boete van $9.000 voor een beetje filmen is misschien wel een goede manier om de malloten met hun helikoptertjes weg te sturen.

En AUS$9.000 valt nog in het niet bij de US$2.000.000 die een Amerikaan laatst ontving. Wat er gebeurt als de brandweer zelf ambulancedrones inzet is niet meteen bekendgeworden.

2 reacties

  1. In dat laatste geval is er bekend dat er drones aanwezig zijn en waar die zich bevinden. Daar kan dus goed rekening mee gehouden worden.

    Consumenten drones kunnen zich overal bevinden en kunnen daardoor inderdaad voor flinke problemen zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *