Australisch telecombedrijf haalt 1 Gbps over 4G-netwerk

Auteur: , Geen reacties
4G

1000 Mbps halen op een draadloos mobiel netwerk? Geen probleem, volgens een bedrijf uit Down Under.

Telstra, een grote jongen op het gebied van mobiele telefonie in Australiƫ, rolt momenteel een nieuw netwerk uit in het land. Tijdens verschillende tests is het gelukt om een draadloze internetsnelheid van 1000 Mbps te halen. Dit, in samenwerking met het Zweedse Ericsson.

De bedrijven maken Australiƫ klaar voor 5G en testen zo nu en dan het netwerk. Het testen gebeurt dan weer over een 4G-verbinding. Via een mobiel spectrum van 100MHz zijn vijf verschillende frequenties aan elkaar gekoppeld. Een 700 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz en twee 20 MHz units van 2600 MHz.

Op dit moment bied Testra in Australiƫ een maximale mobiele snelheid aan van 600 Mbps. Hoewel dit een theoretische snelheid is, die in de praktijk vaak niet gehaald wordt. Het ultrasnelle mobiel 1 Gbps netwerk is niet gehaald op een smartphone, maar via een speciale TM500 netwerktester. Uiteindelijk zal een snellere 4G verbinding met de jaren komen. Een 5G-verbinding voor consumenten zal nog langer duren. De verwachting is dat pas over zeven jaar de uitrol zal plaatsvinden voor de gewone sterveling.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).