Autographer: dure camera die automatisch foto’s maakt

Autographer
Soms lijkt iets een leuk idee in theorie, maar als je er even over nadenkt is het vrij nutteloos in de praktijk. De zaklamp op zonne-energie is een goed voorbeeld daarvan. Maar hoe zit het met deze automatische camera?

Ook dit zou een leuk idee kunnen zijn. Je steekt een camera bij je, die automatisch kiekjes maakt als deze vindt dat er iets spannends gebeurd. Zo zou je, zonder dat je het zelf doorhebt, automatisch een soort van Greatest Hits album van je dag moeten hebben. Maar kan je niet beter zelf beslissen of iets het fotograferen waard is?

In deze camera zitten 5 sensoren die de omgeving in de gaten houden. Er zit een accelerometer in die het opmerkt als je ineens een sprintje trekt. De thermometer, magnetometer, en kleurensensor doen iets soortgelijks. Mocht je bijvoorbeeld een mooie zonsopgang zien dan merkt de camera dit en zal ie ook een kiekje schieten. Ook zit er GPS in, de camera zal het bijhouden als je nog nooit ergens geweest bent, en daar ook een foto van maken. Tevens kan je achteraf zien waar alle foto’s genomen zijn.

Hoe dan ook, zonder enige externe input kan je met deze camera geheel per ongeluk dus best leuke plaatjes schieten en zo een soort van samenvatting van je leven maken. Enige vereisten zijn dat je de camera constant bij je hebt, en je een leven leidt wat ook het fotograferen waard is. Oh, en je moet bereid zijn om 399 pond (zo’n 460 euro) op te hoesten.

[gv data=”ppsr0B-YhPI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *