Avengers: Endgame spoiler-free reviews – Ambitieus en gewaagd

Heftig he, Tony
Riemen vast, wat dit gaat het ritje van je leven worden als je een Marvel-fan bent.

Marvel-fans, het is zover. Na ruim een decennium aan verhalen die direct en indirect met elkaar te maken hebben, komt alles samen in deze drie uur durende climax; Avengers: Endgame moet afsluiting geven, jongleren met tientallen uitgewerkte personages en dat alles in één zitting proberen te proppen. Is dat gelukt?

Kleine spoiler alert: Dit overzicht is spoiler-vrij, maar als je honderd procent neutraal Endgame wilt checken, dan zou ik dit artikel toch even overslaan totdat je de film hebt gecheckt. Ik heb eventuele mini-spoilers uit de spoiler-vrije reviews gefilterd, maar ik kan de disclaimer maar vermeld hebben!

IGN US – 9,5/10
IGN US is zich ervan bewust dat het samenbrengen van zo veel personages, het afronden van zo veel verhaallijnen en het voldoen aan zo veel (emotionele) wensen van het publiek praktisch onmogelijk is. Toch is het Endgame gelukt. “Avengers: Endgame is duidelijk de meest ambitieuze, emotionele en impactvolle Marcel Cinematic Universe-films tot dusver. Op een of andere manier sluit het een decennium aan verhalen af in een zelfverzekerde (grotendeels samenhangende) climax. Dat is een laatste horde waar veel andere blockbuster-franchises in het verleden overheen zijn gevallen.”

[gv data=”TcMBFSGVi1c”][/gv]

Is Endgame volgens het platform perfect? Nee, natuurlijk niet, maar hij komt er verdomd dicht bij in de buurt. “De film zal de komende jaren ongetwijfeld debat aanwakkeren tussen fans. Een overmatig vertrouwen op rommelige CGI actie haalt wat van de impact weg, maar wat betreft pure emotie houdt Endgame niets achter.”

CNet – n.v.t
Cnet focust zich meer op de karakters binnen het gigantische verhaal van Endgame. Het medium highlight Johansson’s Black Widow en haar interactie met de edgy geworden Hawkeye. Ook Thor en de Hulk zijn grappig als altijd, al past dat niet helemaal binnen de film. “Vergeleken met de verhaal-arcs die de originele Avengers hebben gekregen, zijn de rollen [van Thor en de Hulk] vanwege het comedische minder episch. Hun streken zijn zeker welkom, maar soms voelen hun scènes een beetje ‘cringy’ omdat het algemene doel is om levens te redden.”

Maar, zo sluit CNet af, het is natuurlijk een no-brainer of Marvel-fans Endgame moeten gaan checken of niet: “Elke actie-scène verdient het om op een zo groot mogelijk scherm bekeken te worden. (…) Als je voorgaande Marvel-films tof heb gevonden, ga Endgame dan zo snel als je kan kijken.”

[gv data=”hA6hldpSTF8″][/gv]

TheVerge – n.v.t.
We sluiten af met The Verge, die misschien wel de beste conclusie in dit rijtje heeft. Het medium erkent dat dit geen film voor iedereen is, maar als het wat voor je is, dan staat er een traktatie op je te wachten. “Zoals bij Star Wars: The Last Jedi, zullen ook hier sommige kijkers boos weglopen; niet iedereen krijgt de ‘payoff’ waar hij op hoopt.” Vooral door de warrige verhaallijnen en de inzet op duistere, droevige emoties zullen sommige kijkers er helemaal niets aan vinden.

Maar, zo sluiten we af, ben je helemaal door het Marvel-universum opgeslokt, dat is dit dé film voor jou. “Voor een zekere groep fans, diegene die iets geven om wie de karakters zijn, waar ze begonnen en waar ze na al die jaren zijn gekomen, gaat dit een ervaring worden die ze nog nooit eerder hebben gehad.”

Avengers: Endgame is nu te zien in de bioscoop.

Lees ook: Zo populair zijn de Avengers op Pornhub
Foto @Film Frame/Marvel Studios

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *