Avengers: Infinity War – Overvolle teaser trailer (analyse)


Heeel veel personages. Hoe gaan die allemaal genoeg screen time krijgen?

Tijdens de Super Bowl is het tegenwoordig al lang niet meer alleen een spektakel voor American Football-fans, want naast spectaculaire optredens zijn er ook altijd bijzondere reclames te aanschouwen tijdens het immense evenement. Zo ook afgelopen Super Bowl, want Marvel-fans konden onverwachts genieten van een overvolle samenvatting van de eerste Infinity War-trailer.

Althans, meer een uitbreiding op de al gigantische set superhelden die in de derde fase van het Marvel Cinematic Universe (MCU) een hoofdrol spelen. De comic-gigant van Stan Lee is namelijk al een goed decennium bezig met het opbouwen van een immens universum waarin allerlei personages al dan niet een eigen film (trilogie) kregen/krijgen. Infinity War Part I lijkt de eerste gigantische samensmelting van al die werelden te zijn.

Thanos werd in de ‘after credit scènes’ van The Avengers al als uiteindelijke superschurk geteased en na Guardians of the Galaxy wisten Marvel-fans het zeker: de superhelden moeten hun onderlinge ruzies opzij schuiven want er is een kolossale dreiging op komst. Infinity War Part I zal de eerste MCU-film zijn waarin we de paarse superschurk (gespeeld door Josh Brolin, ook wel Cable in Deadpool 2) in actie gaan zien.

Het CGI-fest bevat na het zien van de onderstaande teaser trailer in elk geval de volgende superhelden: Iron Man, Spider-Man, Doctor Strange, Vision, Scarlet Witch, Star-Lord, Gamorra, Mantis, Drax, Bruce Banner/The Hulk, Thor, Rocket (Raccoon), Loki, Black Widow, Captain America, Black Panther, Nebula, Okoye, Falcon, Bucky Barnes en uiteraard Thanos. Nu, voordat je nog een keer snel over die lijst heen leest, wil ik even opschepperig zeggen dat deze DC-fanboy zojuist alle Marvel superhelden (en bij-personages) uit zijn hoofd wist te reproduceren. Behalve Okoye dan…

[gv data=”pVxOVlm_lE8″][/gv]

Dat waren dus alle tot dusver getoonde personages, maar een vlugge kijk naar de IMDB-pagina van de film onthult dat fans nog een hoop andere personages mogen verwachten. Hoe dan ook, Infinity War Part I komt op 4 mei aanstaande uit en het vervolg, tot dusver Part II genoemd, komt in dezelfde maand een jaar laten uit.

Screen @Marvel Entertainment/Marvel Studios

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *