Awesome! Papieren vliegtuigen besturen met je telefoon

Zoef
Wanneer nieuwe technologieën samensmelten met de aloude kunst van het vouwen van papieren vliegtuigjes, ontstaan er mooie dingen. Zoals de PowerUp 3.0, waarmee je ze zelf vanaf je smartphone kunt besturen. Met een beetje geluk is het binnenkort te koop.

We hebben er nog niet mee kunnen spelen, maar de PowerUp 3.0 vinden we nu al briljant in zijn eenvoud. Het bestaat uit een module die je aan de voorkant van een zelfgevouwen vliegtuig plaatst. Daarin zit de bluetoothunit en de batterij. Dit wordt met een staafje van carbonfiber verbonden met de module aan de achterkant, waar de propeller en het roer zijn bevestigd.

Met de PowerUp 3.0-app voor iOS kun je het vliegtuigje vervolgens besturen. Jep, laat dat even tot je doordringen: een papieren vliegtuigje besturen. Het bereik zou op 55 meter liggen en de batterij – die via een micro-USB-kabel is op te laden – gaat zo’n 10 uur mee.

De maker van de PowerUp, de in New York woonachtige piloot en industrieel designer Shai Goitein, vroeg via Kickstarter 50.000 dollar om zijn vliegtuigproject op de markt te krijgen. Inmiddels heeft hij bijna 150.000 dollar binnengehaald, waarmee het vrijwel zeker lijkt dat de PowerUp er komt. Prijzen beginnen bij 30 dollar.

[gv data=”19rHLYO5qoo”][/gv]

Eén reactie

  1. “de batterij – die via een micro-USB-kabel is op te laden – gaat zo’n 10 uur mee.”

    “Lithium Polymer Battery provides 10 minute of flight on one charge ”

    das wel ff een goed verschil, heb er nu toch echt minder interesse in :\
    maar niet “minder genoeg” om mn Paypal transactie terug te trekken!!!!

    ben benieuwd! 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *