Baas: programmeur wint 1000+ twittercontests met bot

Twitter bot buit
Zie hier een klein deel van de buit.

Vorig jaar rond deze tijd maakte Facebook korte metten met de ‘like en win’-wedstrijden, maar de twitternets staat nog steeds helemaal vol met ‘retweet-en-win’-tweets. Programmeur Hunter Scott zag daar wel brood in en besloot een bot te bouwen die volledig geautomatiseerd meedeed aan iedere wedstrijd die hij vinden kon. Dat werden er in totaal maar liefst 165.000. Daarvan won hij er meer dan duizend, oftewel vier per dag, negen maanden lang (de complete -en hilarische- lijst bekijk je hier).

Volgens Scott was de grootste uitdaging om ervoor te zorgen dat Twitter de bot niet zou bannen. Zo mag je maximaal 2000 mensen volgen, tenzij je zelf veel volgers hebt. Scott schreef zijn script zo dat hij precies binnen de regels bleef.

De beste prijs kon hij niet verzilveren: een trip naar New York’s fashion-week ter waarde van $4,000 (hij woont te ver weg). Zijn favoriete prijs is een cowboyhoed, gesigneerd door acteurs uit een Mexicaanse soap: “Die laat zien hoe totaal random de uitkomsten van die wedstrijden zijn”.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *