Baboom, de nieuwe muziekdienst van Kim Dotcom

Baboom, made by Kim Dotcom
De overvolle agenda van internetcultheld Kim Dotcom wordt nog een stukje voller. De in Nieuw-Zeeland woonachtige Duitser staat aan de vooravond van de lancering van een nieuwe muziekdienst.

Op bovenstaande afbeelding is de eerste preview van Baboom te zien. Het is een voortborduursel op Megabox, de muziekdienst waar hij in 2011 aan werkte en voortvloeide uit zijn uploadsite MegaUpload. Maar na de inval, arrestatie en het vernietigen van laatstgenoemde site kwam het muziekproject op een laag pitje te staan. Tot nu.

Wat is Baboom?

Dotcom zegt tegen TorrentFreak dat Baboom een muziekdienst wordt die artiesten meer vrijheid en controle geeft. Denk een soort Spotify waar je muziek kan streamen, maar dan met meer inkomsten voor de makers. Kim:

“I am really excited about Baboom. I can’t wait for artists to see what i have created for them. Their entire career can be managed on Baboom. Artists never had more freedom, transparency and control,”

Er werken momenteel 22 ontwikkelaars aan het project en de startup zou al enkele miljoenen in kas hebben voor de uitrol. Dotcom, die zelf ook een aardig potje beukmuziek weet te maken, zegt dat er al diverse topartiesten in de rij staan voor Baboom, maar noemt vooralsnog geen namen. Verwacht wordt dat Baboom een gratis versie krijgt met advertenties, en een betaalde variant om zonder spamonderbrekingen naar muziek te kunnen luisteren, terwijl artiesten voldoende worden gecompenseerd. Gezien de huidige royalties bij streaming diensten zou dat best eens erg succesvol kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *