Bank: Bitcoin uitstekend belegginstrument

Auteur: , Geen reacties
Bank: Bitcoin uitstekend beleginstrument

Eindelijk eens een bank die iets anders roept.

Bitcoin en banken lijkt vaak geen goede combinatie. De traditionele bedrijven van geldbewaring zitten over het algemeen niet te wachten op een digitale munt die normale valuta buitenspel kunnen zetten. Die gedachte begint de laatste jaren een beetje af te nemen en terecht. Cryptomunten kunnen in de juiste toepassing prima naast een reguliere munt gebruikt worden.

De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar Bitcoin. De bank is tot de conclusie gekomen dat de cryptomunt een prima belegging kan zijn. Net als goud, cacao of traditionele aandelen dat al zijn. Sinds de daling in januari is Bitcoin wat volwassener geworden. Mega-stijgingen of dalingen zijn niet meer voorgekomen en alles lijkt wat meer geleidelijk te te verlopen. Dit is goed nieuws voor traditionele beleggers die al een lange tijd de kat uit de boom kijken. Slechts nieuws voor de juppen die morgen een Lamborghini willen kopen met de opbrengst.

Dat de Bitcoin dit jaar wat ‘saai‘ opereert in vergelijking met vorig jaar hoeft zeker niet permanent te zijn. Nog steeds is de cryptomarkt in staat achtbaan-gedrag te voortonen. Dat hebben voldoende altcoins wel bewezen. De voorspelling van eerdere analisten dat de Bitcoin wel 50.000 dollar waard zou worden eind 2018 lijkt echter lariekoek en onderbuikgevoel.

De koerswaarde staat momenteel op iets meer dan 6.000 dollar. Begin april en begin juli was dit ook zo. Vandaag is de 11de maand van het jaar begonnen en er is nog steeds geen teken van een najaarsrun. Vorig jaar is wel gebleken dat in enkele weken hele bizarre dingen kunnen gebeuren, dus dat is nog niet uitgesloten. Gaat de koers echter door zoals het overgrote deel van 2018 is vergaan, dan hebben al die beleggers die zo hoog van de toren blazen het ongelofelijk mis. (via Coindesk)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).