BAS-group wil 24 van de 34 iCentres overnemen

Nog geen jubelstemming in dit gebouw
Vorige week leek de situatie voor het iCentre nog redelijk uitzichtloos. de APR-keten had surseance van betaling aangevraagd en wankelde op de rand van de afgrond. Deze week lijkt er toch weer wat positief nieuws te zijn.

Er is ons ter oren gekomen dat de BAS-group besloten heeft om 24 van de 34 winkels over te nemen. Dit zou betekenen dat voor in ieder geval een gedeelte van de medewerkers de zomervakantie toch nog leuk kan beginnen. Ook spraken de eigenaren van onder andere Dixons en MyCom interesse uit voor de aftersalesafdeling en de financiële dienstverlening van iCentre.

Recent kregen enkele vestigingen van de keten nog de status van Premium Service Provider. Dit is een speciale titel die Apple toekent aan de winkels binnen hun verkoopkring met de hoogste klanttevredenheidsscore. Wellicht is de BAS-group van plan alleen deze filialen in te lijven en zo te kunnen pronken met (aangekochte) veren, wij kunnen er alleen naar raden.

In 2012 nam de reseller nog concurrent iAmStore over, en eerder nog de MacMe-keten in het noorden van het land. De opkomst van de Apple Stores in Nederland, gecombineerd met de economische crisis, zorgden voor een terugloop in verkopen. We kunnen niet zeggen dat dit de reden was waardoor iCentre in zwaar weer kwam, maar het zal zeker niet geholpen hebben.

Eén reactie

  1. Aangezien de verkopen van Apple alleen maar stijgen zou het wel eens kunnen betekenen dat iCentre met al die aankopen van andere ketens een te grote broek aanhad. Daarbij geven Dixons en MyCom drie jaar garantie op iPads, iMacs en MacBooks. Waarom zou je dan bij een iCentre kopen? Ik koop om die reden al niet bij Apple zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *