BASF vindt de fiets opnieuw uit [video]

TRON belde, ze willen hun fiets terug
Wat nou als de uitvinder van de eerste fiets toevallig een hedendaags laboratorium naast z’n werkplaats had, en toegang tot hedendaagse constructiemethodes en materialen had? Dan kreeg je dus deze hipstermagneet.

In 1865 hadden ze nog geen carbon fiber, e-drive of zelfs batterijen. Dus deze fiets was toen uiteraard niet mogelijk geweest, maar het is leuk om te dromen van het grote “Wat als?”. Wat als dat allemaal wel mogelijk was geweest? Dan had je deze ultramoderne hoge bi gekregen. (want zo heet zo’n ding in het Nederlands. Heb je toch nog wat geleerd vandaag)

Deze fiets heeft uiteraard een elektromotor aan boord, met het accupakket verwerkt in de zitting en de motor in het 24-inch grote achterwiel. Het 39 inch grote voorwiel moet je nog wel zelf aandraaien. Het frame is compleet van carbon fiber gemaakt, met het achterlicht en de koplamp geïntegreerd in de vorken, uiteraard door een LED-strip.

Lekke banden kunnen trouwens ook niet meer, de banden zijn van een soort van schuim gemaakt die ook dient doet als vering. Er zit overigens geen metaal in de fiets, met uitzondering van wat boutjes en remonderdelen, want BASF is natuurlijk een groot producent van compositiematerialen en wilt dat maar wat graag tentoonstellen. En dat hadden ze in 1865 nog niet…

[lg_folder folder=”0_Divers/BASF_Concept_1865/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

[gv data=”iDRqliwJIAI”][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *