Batterij gebaseerd op suiker is super krachtig

Suikerklontjes
Onderzoekers van de Universiteit van Virginia hebben een batterij ontwikkeld die tien keer zoveel energie heeft als een vergelijkbare lithium-ion batterij en gevuld is met suiker. Geen nare chemische rommel dus.

Deze accu is speciaal ontwikkeld met het oog op draagbare elektronica, want het is wel fijn als de accu daarvan wat langer meegaat. Als je aan iemand vraagt wat het grootste probleem met zijn/haar smartphone is dan krijg je waarschijnlijk te horen dat de accu niet lang genoeg meegaat. Dit zou dus een geweldige oplossing kunnen zijn.

De accu is eigenlijk een soort van brandstofcel die met behulp van dertien enzymen een maltodextrine-oplossing (glucosestroop) om kan zetten in energie. Omdat de energie wordt opgewekt in de accu zelf is het niet nodig om deze op de traditionele manier op te laden.

Als je deze suikeraccu wil opladen hoef je alleen maar wat glucosestroop erin te gooien en klaar is Kees. Momenteel bevind deze accu zich nog in de experimentele fase. De onderzoekers verwachten dat deze accu’s over een jaar of drie geschikt zijn commerciële toepassingen. (via: nature.com)

Nog geen reacties

  1. Ach buuf, mag ik een kopje suiker lenen? mijn laptop zit zonder.

    Even zonder dollen. Allemaal heel interessant maar wanneer zien we van die super uitvindingen nu eens?

  2. Ach buuf, mag ik een kopje suiker lenen? mijn laptop zit zonder.

    Even zonder dollen. Allemaal heel interessant maar wanneer zien we van die super uitvindingen nu eens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *