Batterij van Galaxy S8 ontploft niet

Een opgezwollen Galaxy S8 batterij
Hoe zou dat toch komen?

Weet je nog dat de Note 7 kon ontploffen? Dit kwam voornamelijk door de batterij en Samsung besloot daarop meteen de batterijen voortaan extreem goed te testen. Maar is het genoeg om ontploffende batterijen te voorkomen?

Een video van het YouTube kanaal What’s Inside wordt een Samsung Galaxy S8 uit elkaar gehaald. Met behulp van een aantal wrikken wordt de glazen achterkant van de telefoon eraf gehaald, om te zien wat er allemaal in de telefoon zit.

[gv data=”C_PUpJeV0_4″][/gv]

Als de gloednieuwe smartphone door midden gezaagd wordt (rond 6:45) lijkt het erop alsof de batterij gaat exploderen. De batterij sist en zwelt op, maar uiteindelijk komt er alleen een beetje lithium-ion uit.

Normaal gesproken komen er vonken en vlammen uit een lithium-ion batterij waarin geprikt is. Op een of andere manier heeft Samsung ervoor gezorgd dat dit niet meer gebeurt en we dus niet meer hoeven te vrezen voor een ontploffende batterij.

Dat de smartphone batterij niet meer ontploft betekent overigens niet dat je nu zonder gevaar in de batterij kunt gaan prikken. Het kan alsnog gevaarlijk zijn. (Via Mashable)

11 reacties

 1. Tja, statistisch gezien is dit een ‘N=1’-onderzoek en zegt het resultaat dus helemaal niets.

  De conclusie trekken dat Samsung ervoor heeft gezorgd dat dit niet meer gebeurt (met een t beste bentev) kun je dus niet trekken…

 2. Hoe herken je een slechte Accu van je Samsung galaxy S8, S9, Note 8 en de Note 9?
  De batterij presteert niet meer even goed als de eerste dag, bv doordat deze niet meer zo lang meegaat en dus veel eerder dient opgeladen te worden. Ik heb het (nu) dan niet over prestatiegebruik of dat je het efficiënter kan instellen/gebruiken. Het gaat nu om wanneer een accu defect is (worst case) maar nog wel te gebruiken is.
  Punt 1: Is bv dat deze heel snel leeg gaat denk aan een terugval van 10 of tientallen procenten per +/- 15 min.
  Punt 2: Wat tevens de rede van het posten is is dat de accu kan opzwellen. Deze herken je dus doordat de achterkant aan het opzwellen is. De achterkant komt los. Dit doordat de accu aan het opzwellen is duwt het tegen de glazen achterkant de back cover.

  De enige echte oplossing is de accu S.Z.M te vervangen voordat die niet meer werk.

  Wij (HiGenius.nl) hebben ook een test gedaan met de accu van een Note 8. Dit om het verschil te testen tussen de nieuwe en de oude ontplofbare accu’s.
  Wanneer er in de accu is geprikt begint deze zeer hevig te roken en verbrand de ION in de accu.
  Don’t try this at home! or at all!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *