Batterij van Kevlar is kleiner en veiliger dan de rest

Kevlar-Batterij
Terwijl de meeste onderzoekers bezig zijn met oprekken van batterijduur, moeten we het formaat en de veiligheid van deze accu’s niet vergeten. Een nieuw onderzoek bereikte onlangs een doorbraak middels superdunne laagjes Kevlar.

Onderzoekers aan de Universiteit van Michigan hebben een manier gevonden om een lithium-ion batterij te maken die zowel dunner als veiliger is. Door een membraan op nano-formaat te maken, gebaseerd op Kevlar, die de elektroden in een batterij omgeeft, is de accu een stuk veiliger. Dit membraan is zo dun dat ionen er gewoon nog doorheen kunnen, zodat er alsnog een circuit gemaakt kan worden.

Dunner en veiliger
Deze dunne laagjes Kevlar verlagen de kans op kortsluiting aanzienlijk en staan ook nog eens meer energie toe op een oppervlakte van hetzelfde formaat. Vooral voor smartwatches kan dit een uitkomst zijn, aangezien daar minder plaats is voor een traditionele batterij.

Ook smartphones en andere gadgets kunnen er hun voordeel uiteraard mee doen, aangezien het simpelweg een veiligere batterij oplevert die niet hoeft in te leveren op het gebied van accuduur.

Produceren
Het mooie aan dit onderzoek is dat het niet bij prototypes en cijfers op een papier hoeft te blijven. De researchers hebben namelijk hun eigen bedrijf gevormd genaamd Elegus Technologies, die in de loop van 2016 de Kevlar-batterij wil gaan produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *