Batterijduur nieuwe MacBook Pro blijkt tegen te vallen

MacBook Pro
En weer komt de nieuwe versie van de draagbare Apple-computer negatief in het nieuws.

Op diverse forums wordt geklaagd over de batterijduur van de nieuwe MacBook Pro. Het is niet de eerste keer dat er negatieve berichten opduiken over de mobiele computer. Zo zou het apparaat ook grafische mankementen kunnen vertonen.

Volgens Apple gaat de batterij van de nieuwe MacBook Pro tot 10 uur mee op een volle lading. In de praktijk blijkt dit tegen te vallen. Onder andere op het MacRumors forum klagen gebruikers dat die 10 uur nooit wordt gehaald. Tussen de drie en zes uur is de MacBook Pro toe aan een stekker. Een behoorlijk verschil in vergelijking met de claims Apple.

De geadverteerde 10 uur van Apple is gebaseerd op licht gebruik. Zodra je gaat gamen, video’s bewerken of een film in 4k gaat kijken knalt de batterijduur naar beneden. In drie uur tijd een lege batterij is echter wel heel extreem. Zeker bij een nieuw apparaat die het toch beter zou moeten doen dan diens voorganger, zou je denken.

Nog geen reacties

 1. Tja, het moet altijd maar sleeker en platter en nu met een Oled schermpje erbij en geen extra accu capaciteit ga je dat uiteindelijk merken.

  Was van de te voren voor gewaarschuwd.

  Zal overigens evenwel gewoon super verkopen dus Apple ligt er zeker NIET wakker van.

  • @turbobrick: Klopt. De accu is 25% kleiner geworden las ik laatst. Maar de processoren zijn nu wel flink efficiëcenter, dus je hebt minder accu nodig.

   Daarbij is het maar net hoe je de computer gebruikt. Bij normaal browsen, itunes luisteren, Netflix kijken en MS Office valt het mee. Als je zware videobewerking gaat doen moeten de processoren vol bij zetten en dat gaat ten koste van de accuduur. De nieuwe MBP is wel erg slank en strak: ook een voordeel 😉

   • @willeme: Nieuwe cpu’s lijken altijd zuiniger dan dat ze zijn. Keer op keer zie je dat het tegen valt. Het is net als met auto’s, ze halen de waarden zelden tot nooit.

    Nu heb je te maken met een nieuwe machine die soms zelfs trager is als het 2015 model met dezelfde specs MAAR ook beduidend minder lang mee gaat bij hetzelfde werk !
    Mensen kochten juist oa de MBP voor de lange stamina.

    Nu heb je een beter scherm dat meer verbruikt bij de hogere helderheid, een extra Oled scherm, en natuurlijk danzij het Anorexia syndroom van Apple minder ruimte voor een accu.

    Fashion before Function …. Goed bezig Apple !

    • @turbobrick: Tsja, ik heb nu een ‘niet-apple’ en het kreng is loodzwaar, megagroot, supertraag en het beeld is zo scherp als die keeper van PEC Zwolle.

     Bij normaal gebruik kun je met een MBP gewoon 8 uur werken wat meer dan prima is. Ikzelf zit op max 2 uur (alles gedimd, alleen MS Word) dus dan nog is het een mega vooruitgang. De afwerking van de MBP is wel bijzonder fraai met die metalen kast. Zelfs de toptoestellen van Lenovo, Acer en Asus voelen alsof het voorheen bedoeld was om Tictacs te vervoeren. Dus het nadeel hep ook degelijk zijn voordeel 😉

     • @willeme: Het is ook een mooie machine, zonder meer.
      MAAR je moet kijken naar het eerdere model en wat er nu te koop is.
      Als je dan minder accutijd hebt, minder poorten, geen magsafe en de prestaties ook niet zo best zijn maar wel FLINK duurder dan vraag je jezelf af waar ze mee bezig zijn.

      Vwb windows machines, daar heb je idd goedkope rommel maar als je kijkt naar de duurdere machines dan is het afwerk niveau bijna net zo goed, de prestaties BEDUIDEND beter, accuduur hetzelfde of langer, en VEEL goedkoper. Om maar te zwijgen over de aansluitingen en dergelijke.

      De Macbook Pro had zo zijn talenten en stond op enige hoogte, dat is inmiddels aardig voorbij (afgezien van mischien de afwerking) en hier en daar zelfs hard ingehaald.

     • @turbobrick:

      Minder accutijd is afhankelijk hoe je hem gebruikt. Ik zal het apparaat licht gebruiken (mail, MS Office, internet etc).

      Minder poorten: het ziet er wel veel strakker uit. Bij de toestellen lijkt het wel een gebit van mij als kleuter.

      Geen magsafe: ik laad hem altijd aan een bureau, kan ik niet over struikelen. Dus niet echt een probleem.

      Ze zijn duurder, maar ook platter, mooier en strakker. Dat beeld is echt waanzinnig mooi. Het is IETS duurder (Macook 13″ oude model met 256 GB is 1.689 euro en het nieuwe is 10 hele euro’s duurder). Uiteraard kun je zo gek maken als je wilt, maar véék duurder zijn ze dus niet.

      Windows computers worden telkens beter en zien er telkens mooier uit. Maar iTunes draaien op Windows wordt telkens lastiger dus voor mij geen optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *