Battlefield 1 Premium Friends: Premium voor jou en je niet betalende squad

Battlefield 1
You get the content! And you get the content!

Een van de grootste problemen van Battlefield 1, zo stelt ontwikkelaar DICE in een blogpost, is dat er wrijving kan ontstaan tussen vrienden met en vrienden zonder de Premium uitbreidingen. Dat is nu verholpen met Premium Friends.

Iedereen Premium

Vanaf nu kan je gehele squad vechten op de vier nieuwe Premium-maps, mits minimaal één speler Premium heeft aangeschaft. Premium, een soort abonnementenservice, geeft spelers verspreid over een langere periode de uiteenlopende DLC voor Battlefield 1. Als één speler een Premium Pass heeft, wordt de gehele party Premium Enabled. Zo kun je, zelfs zonder extra te betalen, van alle betaalde content genieten.

Wapens en voertuigen
Wel kunnen alleen spelers die Premium hebben aangeschaft spawnen met een van de acht nieuwe wapens of in de nieuwe tank. Hoewel spelers zonder Premium Pass dus wel op Premium servers mogen spelen, zijn de wapens en voertuigen nog steeds alleen voor de ‘elite’.

Tevens kunnen alleen bezitters van de Premium Pass XP verdienen tijdens de gevechten op Premium servers. Soldaten zonder Pass krijgen dus geen XP voor hun verdiensten, al krijgen ze, wanneer ze Premium alsnog aanschaffen, al de verdiende XP met terugwerkende kracht uitgekeerd.

DLC

DICE stelt in dezelfde blogpost dat Premium Friends iets is dat ze willen ‘uitproberen’. Of deze functie dus voor de gehele levensduur van Battlefield 1 geïntegreerd zal blijven is nog de vraag. Voorlopig kunnen Premium Friends dus slechts met de eerste DLC – genaamd They Shall Not Pass – aan de slag. Wanneer de volgende pakketten uitkomen is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *