Battlefront 2 open beta is live, zo speel je het

Het visuele spektakel barst volgende maand weer los, maar je kunt nu al beginnen!
Zowel PC-gamers als console-eigenaren kunnen de beta nu checken! Lees hier hoe.

De eerste Star Wars Battlefront (reboot) was geen daverend succes. Hoewel de visuals om te smullen waren, was uitgever EA overduidelijk bezig met het verdienen van centjes in plaats van het bevredigen van fans. De Battlefront 2 open beta bewijst in een oogwenk dat de Amerikaanse uitgever niet weer dezelfde fouten gaat maken. Hier lees je hoe je de open beta van Battlefront 2 kunt spelen. Je hebt een heel weekend om ervan te genieten!

PC
Hoewel gamers die Battlefront 2 gepre-ordered hadden al 2 dagen konden genieten van de beta, is de testversie van de nieuwste Star Wars-game nu voor iedereen speelbaar. PC-gamers moeten het volgende doen: Maak een EA-account aan en download de EA launcher genaamd Origin (via deze link). Op dit platform tik je in de zoekbalk ‘Star Wars’ of ‘Battlefront’, waarna je de game en de multiplayer beta te zien krijgt. Installeer de beta.

[gv data=”_q51LZ2HpbE”][/gv]

Afhankelijk van je internetsnelheid moet je een uurtje of twee wachten voordat de game volledig gedownload is. Houd er dus rekening mee dat je ruim 20GB aan informatie moet downloaden. Als dat eenmaal gedaan is ga je naar ‘Mijn Gamebibliotheek’ en voilá, je kunt de beta van Star Wars Battlefront 2 spelen. Op het moment van schrijven loopt de beta nog 3 volle dagen (ruim 72 uur).

Consoles
Op de consoles – de Xbox One en PlayStation 4 – gaat het er ongeveer hetzelfde aan toe. Belangrijk is dat je respectievelijk een Xbox Live Gold- of PlayStation Plus-abonnement hebt, want de beta is volledig gericht op multiplayer. Je hebt dus met andere woorden een internetconnectie en toegang tot online services van je console nodig.

Je gaat naar de ‘Store’ van jouw console en zoekt wederom naar ‘Battlefront’ of ‘Star Wars’. Ook hier zal de multiplayer beta van Battlefront 2 verschijnen. Je downloadt de bestanden (vermoedelijk wederom zo’n 20GB) en drukt op play. Thats it!

Nut van een beta
Voor veel zogenoemde casual gamers kan het praktische nut van een beta misschien een beetje verwarrend zijn. Sommige spelers zullen namelijk bugs tegenkomen of hebben zelfs problemen met het opstarten van de game. Voor de duidelijkheid, schrijf hiermee de game nog niet af, want een beta is niets anders dan een testversie.

Gelukkig hebben DICE en EA weer een ruimteschip-modus toegevoegd

Het nut van een open beta is enerzijds het testen van de servers en stabiliteit van een game. Nu mensen massaal de (gratis) versie spelen, kan EA kijken of ze genoeg servers beschikbaar hebben. Ook kan ontwikkelaar DICE kijken hoe gebalanceerd de game is. Voor de volledige release in november moet alles immers naar behoren werken.

Tot slot is een open beta ook heel handig voor de spelers zelf. Zo kan iedereen kijken of de game iets voor hen is; Of het een genre en speelstijl is die past bij de speler. Voor PC-gamers zit er een extra voordeel aan: Je kunt testen of je PC goed genoeg is om een (visueel adembenemende) game als Battlefront 2 met een degelijke FPS te draaien. Voor iedere PC-gamer die twijfelt of hij de game kan draaien, is dit dus ook een uitgelezen kans om dat te testen.

Ga jij de beta checken dit weekend? Of heb je helemaal niks met Star Wars? Laat het weten in de comments. Wil je meer weten over Star Wars Battlefront 2? In dit uitgebreide artikel geven we alle informatie die tot dusver bekend is over de langverwachte sequel. Ben je meer van de Star Wars-films? Check dan hier wie de ‘Last Jedi’ is in het aankomende Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi.

Star Wars Battlefront 2 komt op 17 november uit voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. Als je de Deluxe Edition van de game pre-ordert krijg je op 14 november al toegang. Daar zitten ook weer extra’s aan verbonden, al zijn die extra’s ook in-game te verdienen (met wat extra uurtjes grinden).

May the froce be with you…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *