Battlegrounds verbreekt weer 2 absurde records

Battlegrounds wordt 1 miljard dagen per maand gespeeld
Het spelersaantal is belachelijk en het aantal uren dat per maand gespeeld wordt is breinbrekend.

Het houdt maar niet op met de absurde records die battle royale-hit PlayerUnknown’s Battlegrounds weet te verbreken. Tijdens de 1.0 release van de game kreeg hij al massaal een belachelijk hoog cijfer, maar door het huidige spelersaantal snap je wellicht ook waarom.

Battlegrounds verbreekt namelijk niet alleen het eigen record van meeste speler tegelijkertijd, maar moet ongetwijfeld concurrenten volledig uit het veld slaan. Volgens de statistiekensite SteamCharts had de game namelijk vannacht (Nederlandse tijd) bijna 3.1 miljoen spelers die tegelijkertijd aan het knokken waren. Zegt dat getal je niets, vergelijk het dan maar eens met andere massaal gespeelde games uit de geschiedenis van Steam.

Zo had Dota 2 in maart van 2016 tijdens een piekmoment nog geen 1.3 miljoen spelers, behaalde Counter-Strike: Global Offensive in april van vorig jaar ruim 850.000 gelijktijdige spelers en haalde Fallout 4 in de maand dat die game uitkwam nog geen 500.000 spelers. PUBG haalde dus kort na de volledige release van de game bijna 2,5 keer zoveel gelijktijdige spelers als Dota 2 ooit haalde.

Nog absurder zijn wellicht de uren die gamers wereldwijd in de game staken. CS:GO werd de afgelopen dertig dagen zo’n 250 miljoen uur gespeeld. Dat is bijna 1.000 dagen per dag. Veel, nietwaar? Dota 2 werd ruim 375 miljoen uur gespeeld in diezelfde periode. PUBG werd een kaakdroppende 1 miljard uur gespeeld in de afgelopen dertig dagen. Eén miljard! Dat is meer dan 100.000 dagen in een maand, ofwel bijna 4000 dagen speeltijd per dag. Absurd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *