BBC interviewt 2 vrouwelijke Ashley Madison-slachtoffers

Woman crying
De een is verloofd met een slachtoffer van de hack, de ander gebruikte de site zelf. Een onthutsende blik op de gevolgen van de hack.

(Via BBC.com)

De twee vrouwen wensten anoniem te blijven, maar doen openhartig hun verhaal. De eerste verwachte niets te vinden in de database, maar zocht toch even het e-mailadres van haar man op. Al snel vond ze daar hun adres en geboortedatum bij, alsmede IP-adres en een omschrijving van haar man. “Het klopte allemaal tot op de centimeter.” Toen ze hem confronteerde gaf hij toe meerdere affaires te hebben gehad. Inmiddels zijn de twee uit elkaar: zij is verhuisd en het huwelijk is afgeblazen.

De tweede vrouw, die al tien jaar getrouwd is, kende Ashley Madison van radio-advertenties. In eerste instantie opende ze alleen een account, om die een paar weken later ongebruikt weer te sluiten. Later opende ze er opnieuw één, en probeerde ditmaal in contact te komen met andere vrouwen die ontevreden waren over hun relatie. Met één vrouw heeft ze een tijdje e-mailcontact gehad, maar een geplande afspraak zegde ze op het laatste moment af. In het interview vertelt ze doodsbang te zijn dat haar man haar e-mailadres ontdekt.

De hackers gaven als reden voor hun acties op dat Ashley Madison geld vraagt voor een full-delete-service, maar dat de gegevens in de praktijk gewoon opgeslagen blijven. De tweede vrouw claimt deze service te hebben gebruikt, maar haar adres wel te hebben teruggevonden in de database. Dit is dus een concrete aanwijzing dat de hackers in dat opzicht gelijk hebben.

Lees het hele artikel hier.

5 reacties

  • @tacknine: O. Dus als iemand bij jou thuis inbreekt omdat je slechte sloten hebt en vervolgens jou afperst of al je privégegevens deelt met heel de wereld is dat jouw eigen schuld? Wow

 1. Dus als ik het goed begrijpt. Registreert een vrouw op Ashley Madison, betaald er nog verdomme geld ervoor om contact op te nemen met andere vrouwen welk een slechte relatie hebben……

  Hahahahahahahahhahahahahaahahahahaaha!

  Sorry, maar ik vind dit verhaal wel erg ongeloofwaardig. Zeker omdat het op een site gebeurd waar mensen vreemd gaan.

  Ik heb nog steeds niet op de madison site gekeken, maar moet je je credit card gegevens invullen om berichten te versturen?

  Zoja…. Dan weten we wel dat dit een leugen is. Wie gaat nu betalen om met andere mensen te praten van hetzelfde geslacht over relatie problemen.

  Hahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *