BBC-radiomaker Zane Lowe stapt over naar Apple

Zane-Lowe
Opmerkelijk: de populaire radiomaker Zane Lowe heeft de overstap gemaakt van de BBC naar Apple, maar waarom?

Op 5 maart stopt Zane Lowe met zijn dagelijkse radioprogramma op BBC Radio 1, een show die hij al sinds 2003 presenteert. Naast radiomaker staat Lowe ook bekend om zijn werk als dj en producer. Zo werd hij genomineerd voor een Grammy dankzij zijn productiewerk op een album van Sam Smith.

Streamingdienst
Waarom Apple de radiomaker in wilt lijven, is natuurlijk nog even de vraag. Het kan zijn dat het bedrijf een grotere rol wil spelen in de muziekindustrie, en dat Lowe mee gaat werken aan de nieuwe muziekdienst die op basis van Beats gemaakt wordt.

Dat Apple voorlopig nog niet klaar is met muziek bewees ze vorig jaar wel toen Beats Music overgenomen werd. Volgens The Guardian zal Lowe een belangrijke functie krijgen met betrekking tot iTunes Radio. De kennis van de Britse muziekindustrie heeft ongetwijfeld een grote rol gespeeld bij de keuze van Apple.

Eén reactie

  1. Heb nog nooit van de beste man gehoord, heb het idee dat ik daar niet de enige in ben. Dat hij naar Apple over gestapt is, is natuurlijk leuk, maar het voegt niets toe op een tech-gerichte site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *