Beakor is de must-have gadget voor op je fiets

beakor fiets gadget
Deze fietsgadget heeft alles: van lamp tot live achteruitkijkcamera.

Na de aankondiging in juli, is vannacht de crowdfunding-campagne van de Beaker gelanceerd. De Beaker bestaat uit LED- en laserlichten en twee full-hd camera’s in combinatie met een app voor iOS en Android. Wanneer je de Beakor, samen met je smartphone, op je fiets monteert beschik je onder andere over de volgende functies: fietslicht, remlicht, dag/nachtsensoren voor je lichten, alarmeringssysteem, achteruitkijkcamera, anti-diefstal alarm en zelfs een black-box. Uiteraard krijg je ook allemaal statistieken zoals afstand, weer, calorieverbruik, etc.

De ontwikkelaars claimen dat de Beakor een veiligheidsoplossing is voor de vele ongelukken met de fiets. Maar uiteraard willen we deze gadget gewoon hebben omdat leuk en handig is. Want kom op, hoeveel ga je nog op weg letten als je zo’n coole gadget aan je stuur hebt hangen.

De crowdfunding-campagne is vannacht pas van start gegaan en staat dus nog in de kinderschoenen. De ontwikkelaars van de Beakor hebben een maand de tijd om hun streefbedrag van 20.000 dollar op te halen. De Beakor krijgt echter een flink prijskaartje van 349 dollar (zo’n 310 euro), maar als geldschieter voor de crowdfunding-campagne is de Breakor nu te bestellen voor 175 dollar (155 euro). Het is de bedoeling dat de Beakor vanaf februari 2017 in de winkels komt te liggen.

[gv data=”_ApdKzwBT6k”][/gv]

3 reacties

  1. Voor hetzelfde geld koop je een goede, simpele fiets waar al verlichting op zit. Als je dat ding op je fiets laat zitten is het binnen de kortste keren gejat. Tracking kan ook omzeild worden.

    Verder: wie heeft zo’n gadget nodig?
    – Fietslicht: Kan veel goedkoper, als het er niet al is.
    – Remlicht: misschien handig, maar ik heb het in het verleden niet gemist.
    – Richtingaanwijzers: voor ouderen misschien wel handig, maar ze zijn ook los verkrijgbaar en niet zo duur.
    – Achteruitkijkcamera: wederom handig voor ouderen. Echter hebben de ouderen die daar baat bij hebben al (goedkope en acculoze) zijspiegels gemonteerd.
    – Dag/nachtsensoren fietsverlichting: Dit soort verlichting is ook al los verkrijgbaar en wederom veel goedkoper.
    – Alarm: wordt toch gestolen. koop een goede ketting.
    – Andere ‘fun’ functies: Gratis smartphone apps hebben het al.

    Wat wel een hoop scheelt in veiligheid is gewoon opvoeding vanuit huis. Dat schiet echter juist vaak tekort.

  2. 1 op de 1000 fietsers krijgen jaarlijks een ongeluk waarbij 15% overlijdt of zwaar gewond raakt. Voor Nederland zou dat op 13 miljoen fietsers dus betekenen: 1950 slachtoffers die gewond raken of sterven. Er sterven, in werkelijkheid, jaarlijks zo’n 180 fietsers in Nederland en er raken er zo’n 10.000 zwaar gewond.

    http://www.swov.nl/rapport/Factsheets/NL/Factsheet_Ernstig_verkeersgewonden.pdf
    https://www.swov.nl/rapport/Factsheets/NL/Factsheet_Verkeersdoden.pdf

    De cijfers voor Nederland wijken dus flink af ten opzichte van de genoemde cijfers. Overigens: Voor een bedrijf dat veiligheid hoog in het vaandel heeft staan: Waarom dragen 2 van de 3 fietsers in het filmpje geen helm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *