Beam: deze Nederlandse beamer draai je in je lampfitting

Beam: een geniale uitvinding van Nederlandse bodem
Misschien heb je er wel eens over nagedacht: hoe handig zou het zijn om een video vanaf je telefoon te kunnen projecteren, waardoor iedereen het direct kan zien. Want ja, je hebt natuurlijk liever niet dat je telefoon de kring rondgaat tijdens een verjaardag.

Als je bijvoorbeeld een video of een game aan meerdere mensen tegelijk wilt laten zien, is een projector een ware uitkomst. Helaas zijn beamers, zoals we die kennen, vaak groot en moet je hebt altijd een stopcontact nodig. Niet handig dus. Een aantal Nederlandse ontwikkelaars komt daarom met de ‘Beam’. Je kan deze draagbare projector op een eenvoudige manier in een fitting van een gloeilamp draaien, zodat je ‘m overal kunt gebruiken.

De beamer draait in eerste instantie op Android, maar dankzij WiFi en Bluetooth kan de Beam ook gekoppeld worden aan iOS– en Windows-apparaten. Daarnaast beschikt deze slimmer projector over 8GB aan opslagruimte. Het goedkoopste model is beschikbaar vanaf 350 euro.

De Beam is nog volop in ontwikkeling, dus helaas moeten we er nog even op wachten. Je kan al wel een bestelling plaatsen, maar pas vanaf oktober 2015 wordt ‘ie bij je thuis bezorgd.

[gv data=”1m3ZXdMNGt8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *