Beats-baas: ‘de oordopjes van Apple zijn ruk’

Beats-baas: 'de oordopjes van Apple zijn ruk'
Nog maar een aantal uur onder contract bij Apple, en mede-oprichter van Beats Jimmy Iovine haalt meteen flink uit naar Apple’s bekende witte oordopjes.

Op Re/code’s Code Conference verscheen Iovine naast Apple-topman Eddy Cue op het podium om de overnamedeal ter waarde van 3,2 miljard dollar te bespreken. Toen Apple’s witte oordopjes ter sprake kwamen, die standaard bij de iPhone en iPod geleverd worden, had hij daar weinig lovende woorden voor. Of beter gezegd, hij vond ze maar niks.

Volgens Iovine worden ze alleen geleverd om ervoor te zorgen dat de iPhone werkt. Meer niet. Hij vergeleek het helikoptergeluid uit Apocalypse Now met het geluid van een mug, wanneer je het beluisterd door Apple’s EarPods.

Puntje voor iovine, want Apple’s oordoppen zijn jarenlang best slecht geweest. Met de komst van de laatste generatie EarPods is de geluidskwaliteit en de duurzaamheid er wel op voorruit gegaan, en gaan ze niet meer stuk als je er alleen al te lang naar kijkt.

Eddy Cue was het overigens niet met Iovine oneens. “We maken de beste oordopjes die standaard in de doos geleverd worden. Als je een geweldige geluidservaring wilt, dan kost dat meer geld.” aldus de senior vice president van Apple. (via The Verge)

Het gerucht gaat dat Apple aan betere oordopjes werkt, met stemherkenning en fitnestrack-capaciteiten.

Foto: Apple VP Eddy Cue en Beats’ mede-oprichter Jimmy Iovine

Nog geen reacties

  1. Dat ze duurder zijn betekend niet direct dat het de beste oordopjes standaard in de doos meegeleverd worden, dat betekend alleen dat ze je je portemonnee zwaarder belasten. Als hún nou eens de ontwikkelingskosten opvoeren, dan wordt het misschien wel wat, met alleen de prijs opvoeren bereik je vrij weinig kwa prestaties en kwaliteit. Stront in een mooi jasje, that’s it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *