Beats wil af van HTC

Beats en HTC
Het lijkt erop dat Beats een beetje is uitgekeken op HTC. De koptelefoonmaker wil het belang van 25% dat HTC heeft in het bedrijf graag terugkopen. De telefoonbouwer uit Taiwan zit blijkbaar weer in de hoek waar de klappen vallen.

Zo’n 2 jaar geleden nam HTC een belang van 50,1% in Beats Electronics voor een bedrag van $300 miljoen. Een jaar later werd dat belang echter al gehalveerd toen Beats de helft van de aandelen terugkocht. En nu willen ze dus alles terughebben terugkopen.

HTC en Beats zouden teveel verschillen van inzicht hebben en daarnaast is HTC op dit moment ook niet echt een stabiele, kapitaalkrachtige partner. HTC verkeert in zwaar weer en heeft het moeilijk genoeg.

Bij Beats gaat alles redelijk voor de wind. Zo steeg de omzet van $200 miljoen in 2010 naar $1 miljard vorig jaar. Het marktaandeel van Beats in de VS voor premium koptelefoons in 59%.

Naast koptelefoons wil Beats zich ook gaan toeleggen op speakers, autoradio’s en consumenten elektronica. Ook zou Beats werken aan een Spotify concurrent. (via: wsj.com)

Nog geen reacties

    • @rotarypowah:

      Zo zie je maar dat geluidsapparatuur heel persoonlijk is. Recente test wijzen uit dat Beats met hun apparatuur echt wel bij de top hoort en het meest bereik heeft bij alle frequentie levels. Objectief gezien. Wel geven ze hun sound een aggresief en diep character, maar dat past weer bij het merk en doelgroep.

      Als HTC zijnde zou ik de aandelen houden, Beats doet het goed, blijft winst maken en ondertussen heeft HTC al hun eigen “geluids” merk “Boomsound” (kan he nog cheezier?) Ik weet alleen niet in hoeverre je een bedrijf kan dwingen aandelen te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *