Bebop-drone van Parrot: indrukwekkend voor een lage prijs

Bebop-drone
De Bebop is een drone die zich kan meten met de beste drones op de markt, voor een prijs die relatief een heel stuk lager ligt. Hij ziet er bovendien erg tof uit.

De Bebop heeft namelijk dezelfde specificaties als de Phantom DJI, terwijl er (slechts) een prijskaartje van 400 aan hangt. Dat is nog steeds een smak geld, maar voor een dergelijke drone echt niet zo duur. De Bebop werd in mei al aangekondigd, maar daarna werd het erg stil. Nu blijkt dat de drone toch nog voor het einde van het jaar in Amerika verschijnt.

Extra zender
De Bebop is te bedienen met je smartphone middels de speciale app. Met de ingebouwde zender kan hij maximaal 200 meter bij je vandaan vliegen, maar met een extra sterke zender kan deze afstand volgens Parrot opgerekt worden tot 2 kilometer.

De haarscherpe camera in het vliegtuigje kan beelden opnemen van 14 megapixels. Speciale software in de Bebop zorgt ervoor dat hij extra stabiel blijft zweven, wat voor beter beeldmateriaal zorgt. Je kunt er zowel vanaf de voorkant video’s mee opnemen, maar ook recht naar beneden kijken met een cameraatje aan de onderkant van de drone. Deze video wordt op een geheugenkaartje van 8GB opgeslagen, die jammer genoeg niet verder uit te breiden is.

Meerdere versies
Zoals gezegd kun je het basismodel voor 500 dollar (400 euro) aanschaffen, maar er zijn ook nog luxere modellen te koop. Zo is er een met bovengenoemde extra krachtige zender, en een Bebop met een speciale controller zodat je hem nauwkeurig en middels virtual reality (!) kunt besturen. Deze luxe versie kost je 900 dollar (700 euro). De Bebop verschijnt in december in Amerika. Een Nederlandse datum is nog niet bekend.

[gv data=”6ZdSMAG90Rs”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *