Bedenker Mega Man wil nieuwe game: Mighty No. 9

Auteur: , Geen reacties
Mighty No9

Keiji Inafune heeft een spiritueel vervolg op Mega Man bedacht. Hij heeft het idee op Kickstarter gezet en zegt 900.000 dollar nodig te hebben om "Mighty No. 9" te maken.

Officieel gaat het hier niet om een Mega Man-game, aangezien die franchise in het bezit is van Capcom, maar het hoofdpersonage lijkt wel verdomd veel op de blauwe held. Uit de schetsen die Inafune heeft gemaakt blijkt dat overduidelijk. Inafune vertrok in 2010 bij Capcom, na 23 jaar voor de Japanse uitgever gewerkt te hebben. Kort na het vertrek van Inafune staakte Capcom de ontwikkeling van Mega Man Legends 3.

In een dag heeft het project op Kickstarter nu al meer dan 850.000 dollar opgehaald, die 9 ton gaat dus wel lukken. De game moet in de lente van 2015 op PC verschijnen, en wanneer er 2,5 miljoen dollar wordt opgehaald maakt Inafune ook versies voor de Xbox 360, PS3 en Wii U.

Over het spel: dat draait om Beck, een negende generatie robot die als enige op de wereld niet geïnfecteerd is door een mysterieus virus. Hij moet in zes levels proberen op hol geslagen robots tegen te houden, dit kan door gebruik te maken van wapens en krachten die te stelen zijn van vijanden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).