Bedien je PC met deze draadloze handschoen

Auteur: , Geen reacties
Gest powerglove

Met Gest kun je intuïtief computeren zonder muis of toetsenbord.

Typen in de lucht of op een willekeurig oppervlak? Geen probleem met Gest. Een overdaad aan bewegingssensoren maakt een fysiek toetsenbord overbodig. Versnellingsmeters, gyroscopen en magnetometers (instrumenten die ook in een smartphone te vinden zijn) registreren de relatieve positie van je vingers zodat je bijzonder precieze controle hebt. De informatie wordt vervolgens verzonden naar een laptop of pc via Bluetooth.

Maar met Gest kun je meer dan alleen typen. Je kunt objecten op je desktop gebruiken, of zelf commando’s instellen die gebaseerd zijn op zelfbedachte handbewegingen. Zo krijg je in Photoshop de mogelijkheid met simpele handbewegingen lagen toe te voegen of de grootte van je brush aan te passen. Uiteraard zou Gest ook interessante toepassingen kunnen hebben binnen de VR en AR.

Gest is voorzien van Bluetooth, een smart LED-lampje, een oplaadbare batterij die garant zou moeten staan voor een volle werkdag Gest-en, en een micro-USB-connector waarmee je gemakkelijk kunt opladen.

Als het aan het Gest-team (de startup Apotact Labs) ligt, zou dit powerglove-keyboard november volgend jaar in de winkel moeten liggen. Het Kickstarter-doel van 100.000 dollar is nog niet gehaald (de teller staat momenteel op 40.000), maar met nog bijna een maand te gaan gaat het de goede kant op. Een early bird krijgt de Gest voor $100. In de winkel of webshop zou je er straks het dubbele voor moeten betalen. Gemikt wordt op een verkoopdatum in november 2016.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).