Bedrijf achter Candy Crush verdiende $568 miljoen in 2013

Candy Crush cash cow
Het bedrijf achter Candy Crush Saga, King Digital Entertainment, heeft in aanloop naar een eventuele beursgang bekendgemaakt hoeveel geld ze afgelopen jaar verdiend hebben. En dat is best wel veel.

King Digital Entertainment is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en bekend als bedenker van Candy Crush en veel andere, verslavende, spelletjes. Afgelopen jaar boekte het bedrijf een omzet van $1,88 miljard en dat leverder een winst op van $568 miljoen. Ter vergelijking, in 2011 was dat nog een winst van $617.000 en een omzet van $64 miljoen.

Waar die enorme groei vandaan komt? In 2012 werd Candy Crush Saga gelanceerd en dat zorgde voor een enorme groei bij het bedrijf. Candy Crush is goed voor 78% van de omzet en er zijn 93 miljoen mensen die het spel dagelijks spelen. Het spelletje zelf is gratis, maar er is de mogelijkheid om in-app aankopen te doen. Zo’n 12 miljoen mensen kopen regelmatig dingen in het spelletje.

King schijnt graag een notitie aan de beurs van New York, NYSE, te willen hebben. Zou deze beursgang net zo verlopen als die van Facebook of Twitter? Of zou het zo’n flop worden als Zynga? (via: recode.net)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *