Beelden: dit gebeurde er bij het dodelijke Uber-ongeluk

Auteur: , 3 Reacties
Beelden ongeluk Uber vrijgegeven

Uber werd behoorlijk in verlegenheid gebracht door het eerste dodelijke ongeval met een zelfrijdende auto. Maar kon het bedrijf er wat aan doen?

Nee, zo luidde het antwoord van de politie van Arizona al. Althans: op basis van videobeelden concludeerden zij dat een menselijke bestuurder een dergelijk ongeluk waarschijnlijk ook niet had kunnen voorkomen. Die beelden zijn nu vrijgegeven en dat levert toch wel een aantal vraagtekens op (mirror).

Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer plotseling voor de zelfrijdende auto van Uber langsloopt. De sensoren van de auto merken dat niet op, dus het voertuig remt niet af en schept het slachtoffer vervolgens. De menselijke bestuurder in de auto kijkt kort voor dat moment de andere kant op en kon dus ook niet zelf remmen.

Uber heeft al aangegeven alle medewerking te verlenen aan het politie-onderzoek, dus het zal ongetwijfeld snel duidelijk worden wie er nu echt fout zat.3 reacties

Iedereen zat fout. Die persoon had moeten wachten met oversteken, die andere persoon had niet op z’n telefoon moeten gluren, en die auto had gewoon vol in de ankers moeten gaan.
Hm. Toch vreemd dat een dergelijk voertuig blijkbaar niet beschikt over nachtzicht. In IR zie je zoiets van honderden meters afstand aankomen. Of herkent de computer een persoon met fiets aan de hand niet? Hoe dan ook, dit lijkt me een weg buiten de bebouwde kom, i.i.g. sneller dan 50kmh toch? Aan de persoon in de auto te zien, zit die al een tijdje achter het stuur. Als ik na een paar uur rijden in dezelfde situatie zou zitten, zou ik het ook niet kunnen voorkomen. Maar met night vision van 5 jaar geleden op een bmw, mercedes of audi, of een nieuwe van FliR, had het leven van dit persoon mogelijk gespaard kunnen blijven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).