Bekijk de eerste beelden van grootste vliegtuig ooit

Stratolaunch
Het grootste vliegtuig ter wereld wordt op dit moment in elkaar gezet, en deze foto’s en video geven ons een kijkje in de keuken van dit reusachtige gevaarte.

Het vliegtuig wordt gemaakt voor Stratolaunch System, zodat het uiteindelijk een gigantische raket de ruimte in kan schieten. Om die raket te dragen is natuurlijk een groot toestel nodig, en dat is dan ook precies wat dit is: met een spanwijdte van 117 meter is dit het allergrootste vliegtuig ooit gemaakt.

Stratolaunch-vergelijking

Perspectief
Samen met de raket moeten de twee machines 540.000 kilo gaan wegen. Om het formaat ervan even in perspectief te zien, onthulde de makers bovenstaande afbeelding, waarin je de Stratolaunch Carrier Aircraft kunt vergelijken met populaire vliegtuigen als de Boeing 747 en Airbus A380.

Als je nog niet overtuigd was van het formaat, kun je hieronder foto’s bekijken van een deel van de staart van het gevaarte, waarbij de mensen met rode cirkeltjes zijn omgeven.

Stratolaunch

Stratolaunch

Stratolaunch

Conceptvideo
Als de Stratolaunch uiteindelijk klaar is om gelanceerd te worden, dan zal dit zo in zijn werk gaan. Wanneer dit zover is, is nog niet bekend, maar wij hopen dat er een livestream aanwezig is om de lancering stap voor stap te volgen.

[gv data=”YgJFKUiuDBE”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *