Bekijk de Tour De France eens vanuit een andere hoek

Auteur: , Geen reacties
Bekijk de Tour De France eens vanuit een andere hoek

Met een camera op de fiets wordt de Tour De France ineens een stuk intenser om naar te kijken.

Zo zien we in de hedendaagse sport steeds meer technieken terugkomen om het voor de kijkers zo leuk mogelijk te maken. Andere technieken zijn er juist weer om de sport zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, denk vooral aan de doellijntechnologie bij voetbal en het Hawk Eye systeem bij tennis.

Maar je kan natuurlijk ook denken aan een andere manier van de sport beleven. Zo heeft de ASO, de organisatie van de Tour De France, dit jaar voor het eerst camera’s toegestaan op de fiets. Hiermee krijgen wij als kijker een unieke kijk op bijvoorbeeld een massasprint of die gevaarlijke afdaling.

De wielrenners gebruikers in plaats van de welbekende GoPro een camera van Shimano. Dat bedrijf is vooral bekend van de productie van wielrenfiets onderdelen. Maar met de CM-1000 hebben ze dus ook een kleine camera in het assortiment. Bij mijn weten zijn deze beelden nog niet gebruikt voor een uitzending op televisie, maar dat zou naast de motorcamera en de helikoptercamera een welkome aanvulling.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).