Bekijk de trailer van Steve Jobs: The Man In The Machine

Auteur: , 3 Reacties
Bekijk de trailer van Steve Jobs: The Man In The Machine

Is de docu echt zo evil als Apple-topman Eddy Cue beweert?

Verschillende filmmakers hebben al geprobeerd om het leven van Apple-oprichter Steve Jobs te vangen op het witte doek, maar wat we daar tot nu toe van hebben gezien is niet veel soeps. Het grote wachten is op de films Jobs van Aaron Sorkin, waarin Michael Fassbender de hoofdrol speelt.

Ondertussen brengt Oscarwinnaar Alex Gibney binnenkort ook een Jobs-documentaire uit. Hij heet ‘Steve Jobs: The Man In The Machine’ en hij valt op voorhand al niet goed binnen de top van Apple. Senior VP Eddy Cue heeft de docu al betiteld als’mean-spirited’. Jobs wordt namelijk niet alleen neergezet als een visionair, maar ook als een meedogenloze leider.

Enfin, kijk zelf maar. De release is op 4 september.3 reacties

Ik snap dat de top van Apple het niet leuk vindt, maar het is wel waar. Als persoon en leider was hij medogenloos. Geniaal in visie maar een ongelofelijke keiharde asociale klootzak.
@mobieler: Niets mis mee, zo werkt het bedrijfsleven en de enige manier de top de bereiken en behouden.
Het was een keiharde leider, Steve Jobs, daar kom je niet omheen. Maar dat is juist hetgene wat Apple groot heeft gemaakt, het beste of niets. Zonder Steve Jobs was er nooit de iPod geweest, een mp3 speler die nu nog hoog boven het maaiveld uit steekt. Een gouden tijd voor Apple waar ze nu nog de vruchten van plukken. Er zijn genoeg bedrijven waar de rotte appels in het personeelbestand de goed presterende werknemers overcompenseren, met alle gevolgen van dien.

Succes brengt nu eenmaal een secuur en meedogenloos beleid met zich mee. Kijk maar eens naar de browser oorlog in de vroege jaren 90, waar Microsoft Netscape totaal van de kaart veegde. Zo zijn er genoeg voorbeelden, je moet de concurrentie gewoonweg nog geen kruimel gunnen om aan het langste eind te trekken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).