Bekijk YouTube-streams vanaf nu in 4K

YouTube 4K livestream
Omdat we natuurlijk nooit nee zeggen tegen scherper beeld.

In 2010 maakte YouTube het al mogelijk om video’s te uploaden in 4K-resolutie. Omdat toentertijd vrijwel niemand een 4K-scherm tot zijn beschikking had, leek het op het eerste oog een vrij nutteloze toevoeging. Door de populariteit van grote(re) beeldschermen zien we echter eindelijk de haarscherpe voordelen van 4K met eigen ogen.

Vanaf vandaag maakt YouTube het mogelijk om zowel reguliere als 360 graden-livestreams in 4K te streamen met een framerate van 60 frames per seconde. Hierdoor kun je dus livestreams van je favoriete YouTube-vlogger of -kanaal op een groot scherm bekijken, zonder dat je de pixels kunt tellen.

Om mee te kunnen genieten van de nieuwe YouTube-functie moet er natuurlijk wel een livestream in 4K beschikbaar zijn. In haar eigen blog raadt YouTube dan ook aan om de livestream van de Game Awards te kijken, zodat je met eigen ogen de voordelen van de nieuwe feature kunt bekijken.

De laatste tijd is YouTube hard op weg om haar diensten te verbeteren. Nog niet zo lang geleden heeft het bedrijf de mogelijkheid toegevoegd om video’s in 8K-resolutie te bekijken en is er HDR-ondersteuning aanwezig. We zijn benieuwd wat het bedrijf nog meer voor ons in petto heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *