Belg riskeert boete van €40.000 voor illegaal downloaden

Auteur: , 2 Reacties
Belg riskeert boete van €40.000 voor illegaal downloaden

Is dit het lot dat Nederland staat te wachten nu we ook hier een downloadverbod hebben?

Stichting Brein heeft toegezegd individuele downloaders in Nederland niet aan te pakken. De Belgian Anti-piracy Federation (BAF) denkt daar iets anders over en stond gisteren tegenover zes verdachten in de rechtbank van Gent. Het gaat om de oprichters en beheerders van belgium-scene.be, waar de bestanden werden aangeboden. Vijf hebben het op een dealtje gegooid en zullen de BAF tussen de 10.000 euro en 25.000 euro betalen. Eén man uit Putten, de 39-jarige busschauffeur Christophe R., kon zo’n schikking echter niet betalen. Tegen hem is daarom een boete van 37.714 euro geëist.

15 euro per film

Ze komen tot dit bizarre bedrag omdat hij 253 films, 64 computergames en 22.000 muziekbestanden heeft gedownload via de site. En de BAF rekent 1 euro per muziekbestand, 15 euro voor een gedownloade film en 60 euro voor een gedownloade film die ook op een cd/dvd gebrand is.

Volgens Christophe gaat het onder meer om Disney-titels als 101 Dalmatiërs, Bambi, Doornroosje en de Leeuwenkoning. ‘Ik dacht niet dat ik iets verkeerd deed, want veel van die kinderfilms staan integraal op YouTube’, zo laat zijn advocaat weten aan Het Nieuwsblad. BAF-advocaat Stephane Criel neemt echter geen genoegen mee met die verklaring en wil geld zien van de man. Begin juni hoort hij zijn definitieve straf.2 reacties

Heb uitgerekend dat ik dan voor zo’n 20000 euro aan boetes zou moeten krijgen -.-
Je kunt een beschikking tussen de 10-25.000 euro niet betalen en krijgt een boete van € 37.714?

Oh België….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).