België verbiedt mobieltjes voor kinderen

Kinderen mobiele telefoon
Over zes maanden is het bij onze Zuiderburen verboden om speciale kindvriendelijke gsm’s te verkopen. Waarom? Omdat de overheid jonge kinderen wil beschermen tegen straling.

In sommige media zal je wellicht lezen dat de Belgische overheid het verkopen van alle gsm’s aan kinderen wil verbieden, maar dat is niet het geval. Dit verbod heeft alleen betrekking op speciale kindvriendelijke gsm’s, die gericht zijn op kinderen onder de 7 jaar.

Je hebt ze misschien wel eens gezien, van die telefoons met vrolijke kleuren en slechts enkele knoppen erop. Alleen die telefoons mogen straks niet meer verkocht worden. Je mag je kind nog wel een iPhone 5S of Galaxy Note III geven. Daarnaast komt er ook een verbod op het maken van reclame voor mobiele telefoons, waarbij de doelgroep schoolkinderen onder de 13 jaar betreft.

Belgische kinderen mogen dus nog steeds een mobieltje hebben. Of dat verstandig is mogen ouders lekker zelf beslissen.

Nog geen reacties

  1. Mm straling. Ik zou zelf mijn kinderen als ik die al had, sowieso geen mobiel geven op die leeftijd. Pas als de naar de middelbare gaan mogen ze er van mij een. Daarvoor mogen ze lekker buiten spelen en sociale vaardigheden opbouwen in het ”echte leven”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *