Belgische startup onthult draagbaar stopcontact

Lifepower-A2
Lifepower, een Belgische startup, heeft een draagbaar stopcontact onthuld met een capaciteit van 88Wh. Naast de stekker-ingang is er ook een USB-ingang op te vinden.

Via Indiegogo probeerde Lifepower genoeg geld in te zamelen, en dat is met 21 dagen op de teller ruimschoots gelukt. Sterker nog, er is al meer dan twee keer zoveel geld binnengekomen dan dat er eigenlijk gevraagd werd.

Voor ieder apparaat
Het doel van de Lifepower A2 is simpel: de meeste externe accu’s hebben alleen een USB-ingang, wat ze beperkt tot het opladen van tablets en smartphones. Door er een ingang voor een stekker in te bouwen, kun je praktisch ieder apparaat van elektriciteit voorzien met deze draagbare accu.

De accu weegt 800 gram en heeft een 24.000mAH li-ion accu ingebouwd met een capaciteit van 88wH. Als je er een stekker in steekt, kan hier maximaal 120W mee worden geleverd. De Lifepower A2 moet natuurlijk zelf ook opgeladen worden: volgens de Indiegogopagina heeft de accu drie uur nodig om weer gevuld te worden.

Hoelang de Lifepower A2 meegaat hangt natuurlijk af van het apparaat dat je erop aansluit. Zo kun je er een iPhone 6 tot tien keer volledig mee opladen, of 6,5 keer de batterij van een DSLR Camera van Canon. Ook kun je er twee uur lang tv meekijken, als je een LED scherm aan de batterij hangt.

Geleverd in mei
De Lifepower A2 moet in mei 2015 geleverd worden. Je kunt je eigen exemplaar alvast bestellen via deze link voor 249 dollar, omgerekend 220 euro. Uiteindelijk zal hij 285 dollar (252 euro) kosten als de crowdfundingcampagne voorbij is.

[gv data=”KpWmJWdiWLg”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *