Bellen met WhatsApp komt steeds dichterbij

Bellen met WhatsApp komt steeds dichterbij
We hebben opnieuw aanwijzingen gevonden waaruit blijkt dat het straks mogelijk is om telefoontjes te plegen met WhatsApp.

Bellen met WhatsApp, het is geregeld onderwerp van gesprek, want wanneer wordt het nou eindelijk eens mogelijk? Op het Mobile World Congress kondigde Whatsapp-CEO Jan Koum vorig jaar nog aan dat er een belfunctie voor Whatsapp zou komen, waarna er niet veel later screenshots uitlekten van een belknop. Nu zijn het aanwijzingen in de nieuwste bèta van de Android-app die op een aanstaande VoIP implementatie duiden.

Gesprekken opslaan?

AndroidWorld stuitte op een opslagmapje met de naam ‘WhatsApp Calls’. Daarnaast werd er in het installatiebestand een drietal coderegels gevonden waarin wederom een verwijzing naar de VoIP (Voice over IP) belfunctie staat. Het gaat om onderstaande drie regels, waaruit blijkt dat er een mapje komt waarin de gesprekken kunnen worden opgeslagen:

string name=”voip_call_recording_ended”>VoIP call recording ended /string
string name=”voip_call_recording_failed”>VoIP call recording failed /string
string name=”voip_call_recording_started”>VoIP call recording started /string

Het is nog niet bekend wanneer de ruim 600 miljoen actieve WhatsApp-gebruikers gratis met elkaar kunnen gaan bellen, maar mocht dat gebeuren, dan kunnen we ons voorstellen dat er een totaalcrisis uitbreekt in de directiekamers van telecomproviders.

5 reacties

  1. Ik vroeg het me al af. Ik heb nu ongeveer 6 jaar android en ook al bijna zolang whatsapp. En af en toe krijg ik een bericht dat ik binnenkort moet betalen en dat ze het voor nu verlengen. Maar nog nooit wat hoeven te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *