Bellen met WhatsApp wordt binnenkort mogelijk

Whatsapp
WhatsApp, dat vandaag zijn vijfde verjaardag viert, heeft bekendgemaakt dat ze de voice business induiken.

CEO Jan Koum – die na de miljardenovername door Facebook is aangebleven als CEO – laat op het MWC in Barcelona weten dat ze in het tweede kwartaal van dit jaar een gratis belfunctie zullen implementeren. In eerste instantie kunnen gebruikers van de iOS- en Android-app elkaar straks bellen via de app, later wordt de functie ook uitgerold naar een aantal BlackBerrys en Nokia-toestellen. Hiermee wordt WhatsApp een directe concurrent voor diensten als Skype, Google Hangouts, KakaoTalk, Line en BBM.

465 miljoen gebruikers

Koum liet in zijn speech weten dat ze momenteel 465 miljoen gebruikers hebben wereldwijd. Een forse stijging ten opzichte van de 450 miljoen die ze vorige week, ten tijde van de overname hadden. Het aantal dagelijkse gebruikers ligt volgens de in Oekraïne geboren oprichter van WhatsApp op 330 miljoen.

CEO Jan Koum tijdens de speech in Barcelona, iets wat hij zelden doet
WhatsApp CEO CEO Jan Koum

8 reacties

    • @Donstil: En doordat er dan gebeld word via whatsapp komen de providers weer met nieuwe droeftoeter maatregelen om toch geld te verdienen. Dit lukt ze niet zodat ze zwak worden. Waarna Facebook ze goedkoop over kan nemen.

      Facebook is straks onze telecom/stroom/voedsel provider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *