Beluister de geschiedenis van de radio op één website

Radio-geschiedenis
Dit is tof: met deze website kun je zien waar mensen van over de hele wereld naar luisterden op de radio, in de periode tussen 1900 en nu.

Radiooooo is een nieuwe website, die het kinderlijk simpel maakt om de geschiedenis van de radio te ontdekken. Het enige wat je hoeft te doen is een land aanklikken en het jaartal waar je naar wilt luisteren. Daarna hoor je direct de meest populaire nummers uit die tijd.

The Stones en The Cure
Wil je weten welke muziek men luisterde aan beide kanten van de Berlijnse muur? Waar er in Vietnam naar geluisterd werd tijdens de oorlog en zelfs wat nu populair is. Tijdens het schrijven van dit bericht horen we bijvoorbeeld muziek (van de Rolling Stones en The Cure) uit 1970 in Engeland.

Het is verrassend leuk en verslavend om allerlei landen aan te klikken, om te zien hoe verschillend de muzieksmaak in die tijd was, vergeleken met de rest van de wereld. Zelf nummers tippen kan ook, al zul je dan even een account aan moeten maken. Ook benieuwd naar de muziek waar je overgroot-opa op losging in de kroeg? Dan kun je Radiooooo via deze link bezoeken. Het gaat hier nog om een bètaversie, dus als er iets misgaat zul je pagina even opnieuw moeten laden. Uitlegvideo hier.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *