Ben jij klaar voor het laatste seizoen van Game of Thrones? [video]

game-of-thrones-seizoen-8
Het aftellen is nu echt begonnen…

Het achtste seizoen van Game of Thrones gaat bijna beginnen. Vanaf 14 april worden de laatste zes afleveringen van deze enorme successerie op HBO vertoond. Enkele verslaggevers mochten meekijken bij het filmen en de regisseurs interviewen.

Het belooft een gigantisch spektakel te worden, want om de zes afleveringen te maken heeft de crew onder leiding van regisseurs David Benioff, D.B. Weiss, David Nutter en Miguel Sapochnik maar liefst 10 maanden in het geheim gedraaid in Noord-Ierland. Om de opnames geheim te houden was de locatie zo afgelegen dat deze niet ongezien benaderd kon worden. Ook had men bij de Ierse overheid een vliegverbod voor de filmlocatie geregeld, zodat er geen drones of helicopers met jagende papparazi in de buurt konden komen. Bovendien zou het, gezien de setting, nogal apart zijn als er ineens beeld of geluid van overvliegende vliegtuigen te horen zou zijn.

Zonder nu al spoilers weg te geven is regisseur David Nutter enthousiast. Ondanks het finaleseizoen en de lange looptijd zijn er weer veel bijzondere momenten en verrassingen te verwachten. Zo vertelt hij over scenes die afwisselend bijzonder grappig en bijzonder emotioneel zijn. Daarnaast is er een bijzondere scene te verwachten waarin nagenoeg alle spelers bij elkaar komen. Volgens hem verloopt de scene of je naar een film van een superheld zit te kijken. Ook maakt een van de hoofdrolspelers een entree die wordt bestempeld als een van de moeilijkste scenes die in de geschiedenis van de TV gefilmd is.

Een van de centrale thema’s is de epische ‘battle of Winterfell’, waarin een leger het opneemt tegen de Night King en zijn soldaten. Deze scene heeft een verband met de allereerste scene waar de serie mee begon. Ook hier sneuvelt waarschijnlijk een record, het wordt wellicht de langste gevechtsscene die op TV vertoond is. Ook komen hier de meeste hoofdrolspelers in voor sinds het begin van de serie.

Alles in deze serie wordt groots aangepakt. In dit filmpje zie je hoe de maskers en grime worden voorbereid.

[gv data=”https://youtu.be/f3MUpuRF6Ck”][/gv]

De epische finale, het gevecht tussen ‘Army of the Dead’ en ’the army of the living’ is volgens de regisseurs ook een meesterwerk geworden. In het gevecht komen diverse verhaallijnen tot ontknoping. Die verhaallijnen dragen allemaal bij in de strijd, dus het vinden van de winnaar wordt een puzzel voor de kijkers, die vaak verrast zullen worden tijdens het oplossen.

Het vastleggen van de seizoensfinale en daarmee het einde van de serie, die op 19 mei wordt uitgezonden is omgeven met raadsels. Zelfs veel van de crewleden die wel aanwezig mochten zijn bij de geheime opnames van de rest van dit superspannende slot werden van de opnames van de finale verbannen. Alleen personeel met een speciale badge mocht aanwezig zijn. De regisseurs hullen zich in stilzwijgen, dus het aftellen kan beginnen.

De enige trailer die tot nu toe is uitgebracht kan je hier bekijken. Als je jezelf toch niet kunt bedwingen kun je hier alvast speculeren over wat je kunt verwachten of in de stemming komen met de juiste merchandise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *