Benchmark: zo bizar snel is de iPhone 7 Plus

Auteur: , 8 Reacties
iPhone 7

De aankondiging van de iPhone 7 laat niet lang meer op zich wachten, maar het Plus-model is nu al opgedoken bij Geekbench.

Of de resultaten betrouwbaar zijn? Dat weten we niet, maar op Weibo staat een foto met een benchmark van de iPhone 9,2. Ter verduidelijking: de iPhone 6s Plus heet iPhone 8,2, dus het zou zomaar om het nieuwe model kunnen gaan.

De iPhone 7 Plus zou een 2.37Ghz dual-core ARM-processor krijgen met 3GB aan werkgeheugen. De A10-chip scoort 6430 punten en dat is flink meer dan de A9 in de huidige generatie iPhone, die tot ‘slechts’ 4341 punten komt. De A10 is zelfs sneller dan de A9X (5466 punten) in de iPad Pro.

iPhone 7 Benchmark8 reacties

Lekker boeiend synthetische benchmarks.
Je wilt gewoon een supergoed, vloeiend en stabiel apparaat hebben.
En Apple levert dat keer op keer.

Die synthetische benchmarks zeggen dus eigenlijk niets.
In het verleden zijn er genoeg telefoons geweest die goede opgeklopte cijfers lieten zien, maar in praktijk hard faalde met uitvallende componenten (camera’s), overhitte processors of brakke software.
@martinus: Een goed voorbeeld daarvan is Huawei. Ooit een gehad, echt een drama. Nooit aan beginnen. Op papier prima apparaten maar in de praktijk traag en hebben zelfs moeite met YouTube filmpjes van een beetje kwaliteit.
@straatzakelijk: youtube ligt aan je internet op een mobiel apparaat, niet zozeer de processor.
@gwnbmw: Net alsof het afspelen van een youtube filmpje geen beroep doet op de CPU in je smartphone.
@gertjan2012: lezen blijft erg lastig… ik heb t over niet zozeer, niet over helemaal niet… jij kan geen 1080p video kijken zonder een halfuur te wachten met het laden op macdonalds wifi, ook niet met de beste cpu. maar je kan ook geen 1080p video kijken met een zeer sterk, goed wifi signaal, als je een cpu hebt uit een of ander chinees ding.
@gwnbmw: chinees namaak ding bedoel ik… sommige chinezen telefoons zullen nog best wel goed zijn.
@gwnbmw: Je kunt op MCDonalds WiFi wel 1080p kijken hoor. Dat is geregeld best vlot.
@gwnbmw: Dat begrijp ik maar als het filmpje wel netjes laad maar het filmpje alsnog schokkerig afspeelt ligt dat niet aan het internet… Bovendien merkte ik het met meerdere dingen zoals spelletjes etc.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).