Benchmarks: iPad Pro blijkt sneller dan Macbooks

iPad Pro benchmarks
De iPad Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar, dus de eerste Apple-fanaten hebben de 12,9″ tablet vandaag al in hun handen gehad. Onze vraag: is dat logge apparaat een beetje vooruit te branden?

Ja, zo is het antwoord van de heren van Ars Technica. Zij onderwierpen de iPad Pro vandaag aan meerdere tests en kwamen tot de conclusie dat er met de snelheid van de A9X-processor niets mis is. De dual-core processor draait op 2,25 GHz, zoals Ars Technica eerder al meldde en scoort in vergelijking met de processors in andere laptops en tablets behoorlijk goed.

iPad Pro benchmarks

De CPU haalde bijvoorbeeld 5.498 punten in de multi-core test, meer dan alle recente iPhones en iPads. Dat is op zich niet zo verwonderlijk, maar Ars Technica vergeleek de iPad Pro ook met andere apparaten. Zo werd ook de 12″ Macbook met gemak verslagen, maar moet de iPad Pro het afleggen tegen de Macbook Air en Surface Pro 4.

De GPU blijkt van een heel andere orde, want op grafisch gebied scoort de iPad Pro zelfs beter dan de 15″ Macbook Pro met Intel Iris 5200-kaart. Nu kun je je afvragen of dat meer zegt over de kracht van de iPad Pro of de Intel Iris Pro, maar dat terzijde. Ook de Macbook Air, 13″ Macbook Pro en de Surface Pro 4 werden op dit gebied verslagen.

“De CPU is van het niveau van de Macbook Air en de GPU zou niet misstaan in een Macbook Pro”, concludeert de website. “De iPad Pro is dus zeker in staat om professionele applicaties, zoals AutoCAD, te draaien.”

Nog geen reacties

  1. Tof, ik wilde er al één vanwege m’n designwerkzaamheden, als Wacom Cintiq Companion alternatief, maar als er CAD software op kan draaien is dat helemaal mooi. Wordt Apple toch nog een fabrikant die aan productiviteit denkt? 🙂

  2. Tof, ik wilde er al één vanwege m’n designwerkzaamheden, als Wacom Cintiq Companion alternatief, maar als er CAD software op kan draaien is dat helemaal mooi. Wordt Apple toch nog een fabrikant die aan productiviteit denkt? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *