Benchmarks: iPhone 8 en iPhone X verpletteren Samsung

iPhone X
De nieuwe iPhone X gaat alle Android-flagships met de grond gelijk maken, als we de eerste benchmarks mogen geloven tenminste.

De iPhone 7 Plus kwam in de tests al beter naar voren dan toestellen als de Galaxy Note 8, dus dat was een goed voorteken wat betreft de iPhone 8 en de iPhone X. Inmiddels liggen de eerste tests van de nieuwe iPhone X met A11-processor op straat en daarmee worden die vermoedens bevestigd.

In de test van Geekbench scoort de iPhone 8 4061 punten op de single-core test en 9959 punten op de multi-core test. De iPhone X doet het met een score van 4251 en 10092 nog net iets beter. Ter vergelijking: de Galaxy S8 en Note 8 kwamen niet verder dan 2000 en 6800 punten, dus Samsung loopt behoorlijk achter, over andere merken nog maar te zwijgen.

In de tests kwam overigens ook naar voren dat de iPhone X draaide op iOS 11.1. Het lijkt er dus op dat de eerste grote update van iOS 11 tegelijk met de iPhone X-release vrijgegeven wordt. Dat zou begin november het geval moeten zijn.

Nog geen reacties

 1. Leuk, die race. Moet ook wel bij AR (wat toch wel de toekomst is) Anders merkt de gemiddelde consument hier van weinig van. Webpagina 0,1 seconde eerder geladen? 10 zware apps op 1 moment laten lopen en een halve seconde tijdwinst?

  • @ffw88: nah gaat meer om de grote verschil in benchmark denk ik. Maar ook dat is relatief natuurlijk. En zal eigenlijk weinig boeien behalve in hele zware apps.

   Wel grappig dat aparata gisteren nog poste “een (iets) betere processor ” in de batterij clickbait 🙂 …. nah die fabel kan ook de deur weer uit.

   Dus kleinere batterij …. supersnel … en net zo lang met een volle lading …. erg netjes !!

 2. Ja en wat heb je daar aan?

  Wat een enorm onzinnige tests als de verschillen niet meer merkbaar zijn maar slechts meetbaar. Het boeit geen hond dit soort uitslagen anders den verstokte fanboys.

  Het gaat gebruiker en potentiele kopers naast eco-systeem vooral om: kwaliteit beeldscherm, batterijduur, cameraprestaties, gebruiksmogelijkheden en gebruiksgemak en looks.

  Op deze aspecten verslaan de S8 en Note 8 de iphones op nagenoeg elke gebied met glans.

   • @dgh74: Onzin. Ik heb onderbouwd waarom ik dat vond. Die zelfde onderbouwing zou net zo goed gelden als wanneer de S8 sneller zou zijn.
    Verschillen in snelheid die niet merkbaar maar alleen meetbaar zijn hebben geen enkele toegevoegde waarde. En geloof me dat niemand het verschil merkt in beleving.

  • @nomennescio: Het gaat gebruiker en potentiele kopers naast eco-systeem vooral om: kwaliteit beeldscherm, batterijduur, cameraprestaties, gebruiksmogelijkheden en gebruiksgemak en looks

   Serieus , dit zijn nu net de meeste punten waar de iPhone beter in is !
   Koop maar je S8 voor 900€ en verkoop hem 2 jaar later voor 200€
   Doei

   • @gorre: Huh?

    Beeldscherm. Samsung maakt jaar in jaar uit het beste scherm ter wereld. Ook dit jaar weer eerst de S8 en daarna de Note 8 door Displaymate. Je wil toch niet beweren dat het IPS scherm van Apple beter is dan het Samsung OLED scherm? Zelfs het OLED scherm in de iphone X is minder dan die in de Note 8 terwijl ze beide door Samsung worden gemaakt.

    Batterijduur. De Note 8 heeft een betere batterijduur dan de S8 en de Note 8 heeft aanzienlijk betere batterijduur dan de iphone 7.
    Zie:https://www.youtube.com/watch?v=0BcpLU-3j3w Met de video test blaast de Note 8 de iphone volledig van de kaart.

    Cameraprestaties
    Voorlopige tests geven in 9 van de 10 gevallen aan dat de Note 8 OVERALL een betere camera heeft dan de iphone X

    Gebruiksmogelijkheden
    Samsung: VR, integratie 360 camera, bluetooth 5 met ondersteuning voor 2 bluetooth apparaten tegelijk (2 x koptelefoon, 2 boxen of een mix van deze). Iphone ondersteunt dat niet. HDR ondersteuning voor Netflix. HDR ondersteuning voor Youtube, S-Pen met een scala aan extra gebruiksfuncties, game recording functie, PRO mode camera,
    Wat denk je van Samsung DEX?

    Wat biedt Apple aan extra functionaliteit anders dan het standaar mailen, internetten, Office toepassingen en andere standaard functies?

    Looks
    Beauty is in the eye of the beholder maar denk dat er maar heeeeeeeeel weinig mensen zijn die de iphone 8 mooier vinden dan de S8 en de iphone X mooier dan de Note 8. HEEEEEL weinig 🙂

    Gebruiksgemak
    Hier zal de iphone het nog net winnen. Verschil met jaren geleden met Android is echter gemarginaliseerd. Vergeet niet dat je met Android/Samsung laag veel een veel meer opties hebt en dat er veel een veel meer instellingen mogelijk zijn.

    Een kale Lada heeft ook geen handleiding nodig. Als je full-optie Mercedes S-Klasse hebt, zul je wel een handleiding moeten gebruiken.

 3. Het gaat hier nergens meer over; je vergelijkt een auto die 300 km/u met een auto die ‘slechts’ 250 km/u – op een weg waar je nergens sneller dan 80 km/u kan rijden. Of zoiets.

  De grootste stap die worden gemaakt is, dat de chipsets steeds efficiënter worden, bij een gelijkblijvend of zelfs lager energieverbruik. En in deze pissing contest wordt deze ontwikkeling feitelijk alleen maar ingezet in hogere snelheden, terwijl, als men performance van 2014 of 2105 zou halen uit de technologie van nu, die zo vurig gewenste lange accuduur ineens stukken dichterbij.

  • @RRRobert: ben het voor een deel met je eens. Maar vergeet niet dat die extra snelheid ook weer nieuwe toepassing mogelijk maakt. AR bijvoorbeeld. Realtime berekeningen. Aantal demo dingen gezien die echt wel indrukwekkend zijn.

   Heel stom en nutteloos voorbeeld. Kleuren van je haar … realtime … haartje voor haartje. Blijft zelfs natuurlijk met schudden van je hoofd. Nogmaals raar voorbeeld mischien maar probeer je eens de rekenkracht en techniek voor te stellen. Dat kan nu … en het kost geen extra batterij. Voorheen was er ook Ar natuurlijk …maar met het detail zoals nu was voorheen onmogelijk.

   Maar dat fabrikanten meer aandacht aan juice moeten geven ben ik ook met je eens .

   • @dgh74: die demo is inderdaad indrukwekkend, maar ook hier weer: kijk eens hoe ver ik plassen kan! Ik wil niet terugvallen in “een telefoon is om te bellen”, maar ik zie mezelf nog niet die AR functionaliteit in het dagelijks gebruik toepassen.

    Om bij de analogie van de auto’s te blijven: ik zou best een mooie Rolls-Royce of een snelle Lamborghini willen hebben, maar praktisch gezien hem ik meer aan een fatsoenlijke stationwagen.

    • @RRRobert: tuurlijk .. geen probleem. Dat is jouw smaak / mening. Maar hele volkstammen gaan het wel leuk vinden. Bergen nuttige apps … leuke games. Wil niet zeggen dat men wild gaat plassen …. men gaat door.

     Mischien blijf je een beetje hangen ( ook GEEN probleem ).

     Ik hoef geen rolls … ik hoef geen lambo … geen station … als ik mag kiezen een tesla. Smaken en personen verschillen. Maar denk niet dat snelheidsgroei “wildplassen” is.

     Processor kracht stimuleerd vooruitgang. Neem VR. Ja het bestaat .. ja het werkt … maar is nog VERRE van perfect. Nog meer kracht voor nodig enz enz enz. Anders hadden we nog in mijn jeugd gezeten … met de ViC 20 (google maar als je jong bent ) … mobiele telfoon … wat is dat ? Gezichtherkenning was sience fiction.

     Ben benieuwd hoe de gadgets er over 20 jaar uitzien 🙂

 4. Lol dit zal enorm steken bij de android fans hahahaha
  Want oh wat hebben ze altijd gepocht daarover.
  Hoezeer ik ook Apple fan ben heb ik ditmaal gekozen voor een android toestel.
  Apple maar ook Samsung zijn totaal de weg kwijt met die bizarre prijzen.
  Daarom gekozen voor een Huawei P10, is het beste toestel van dit merk op dit moment.
  Echt een toppertje!! en honderden euro’s goedkoper.

 5. Man man zeg… doèt de ‘veel te dure’ X het inderdaad (op benchmarks véél) beter dan de concurrentie, gaat men ineens doen alsof dat helemaal niet relevant is ?!

  Los van het feit of je nou van IOS of Android houdt, het zou mensen sieren als ze op een integere manier met zulke resultaten om kunnen gaan… in plaats van ineens allerlei argumenten te bedenken waarom het eigenlijk helemaal niet belangrijk is dat hij sneller is…

  I mean… waar ben je dan eigenlijk mee bezig ? Ik snap dat niet, maar snap dat ik er wellicht ook helemaal geen behoefte aan heb om het te snappen… ik verwonder mij wel gewoon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *