BeON: slimme gloeilamp houdt inbrekers voor de gek


Deze lamp wordt pas echt handig als je niet thuis bent. Inbrekers, be gone!

Natuurlijk bestaan er al tijdschakelaars die op een bepaald moment je lampen activeren, maar een professionele dief is vast al bekend met dit kunstje. De BeON pakt het slimmer aan. De lamp leert wanneer jij je lampen aan of uit doet, en slaat dit op. Als je vervolgens van huis gaat of niet thuis bent, dan zullen de BeON-lampen automatisch op het ‘juiste’ moment gaan branden. Zonder dat je er iets voor hoeft in te stellen. Iets dat ze de ‘replay mode’ noemen.

Licht bij stroomuitval

De BeON (snap je de naam al?) heeft nog een aantal handige functies. Ze zijn namelijk voorzien van een kleine accu, waardoor ze bij stroomuitval nog even blijven branden. Er zit ook een nachtmodus op de lampen – waarbij je zelf de lichtintensiteit kunt instellen – en een fade out-functie, waarbij de lampen langzaam doven en je niet meteen in het donker staat wanneer je ze uitschakelt. Kan nare aanvaringen met een deurpost voorkomen, dunkt ons.

Tot slot gaan de BeON-lampen automatisch aan als er een rookmelder afgaat. Je kunt ze, via de bijbehorende app, ook instellen om aan te gaan wanneer de deurbel rinkelt. Kortom, een hoop slimmigheden in een kleine unit, maar daar is de prijs dan ook naar. Voor drie BeON-units betaal je namelijk 199 dollar, omgerekend 160 euro. Vanaf medio 2015 worden ze uitgeleverd, mits het Kickstarter-project genoeg funding ophaalt.

Lees ook: maak je huis awesome en klaar voor de toekomst

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *