Beperkingen Nintendo Switch zorgen voor extra kosten

Switch
De digitale games van de nieuwe console dwingen je al snel tot nog meer uitgaven.

Met nog enkele weken te gaan tot de release krijgen we meer en meer relevante informatie omtrent de Nintendo Switch. Hoewel de specs van het apparaat al een tijdje bekend zijn, weten we bijvoorbeeld nu pas hoeveel ruimte de digitale Switch-games nodig hebben op de console.

Gezien de magere 32GB aan interne opslagruimte waren we er al een beetje bang voor, maar nu lijkt er echt geen ontkomen meer aan: ben je van plan om veel games digitaal aan te schaffen voor de Switch, dan zul je toch echt een externe SD-kaart moeten kopen. Hieronder volgt een lijst gepubliceerd door Nintendo met de opslagvereisten van de digitale Switch-games.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 13.4 GB
Mario Kart 8 Deluxe – 7 GB
Snipperclips: Cut it Out, Together! – 1.60 GB
Disgaea 5 – 5.92 GB
Puyo Puyo Tetris – 1.09 GB
I Am Setsuna – 1.40 GB
Dragon Quest Heroes I·II – 32 GB
Nobunaga’s Ambition – 5 GB

Hoewel kleintjes als I Am Setsuna en Snipperclips nog geen 2GB aan ruimte opnemen, is het simpelweg niet mogelijk om een topper als Dragon Quest Heroes I·II op de Switch te installeren. Gelukkig kosten SD-kaarten steeds minder tegenwoordig, maar 32GB aan primaire opslagruimte blijft erg weinig. Zeker wanneer je weet dat de grote concurrenten Sony en Microsoft hun console met minimaal 500GB aan opslaggeheugen verkopen.

In tegenstelling tot deze consoles vereisen fysieke exemplaren van een Switch-game geen installatie, waardoor dit probleem alleen van toepassing is op digitale downloads. Wil je meer informatie over de opvolger van de Wii U, lees dan deze 7 dingen die je moet weten over de Nintendo Switch.

4 reacties

 1. M.a.w wil je een uitgebreid collectie spellen op je Switch heb je een flinke geheugen kaart nodig. Een goedkope kan maar dat wil je niet doordat ze langzaam zijn. Reken nog eens op minimaal 75 euro, bovenop de aanschaf, voor een 64/128 gb sd-kaart. Zo blijft er, afgezien van mobiliteit, geen argument meer over voor de Switch.

  • @diablogt: Precies !

   De Switch is nu ook niet interessant met alleen Zelda wat de moeite waard is.
   80% van die titels zijn van die indy achtige games die je speelt op een phone als gratis game en waar je geen 60 euro voor wilt betalen.

   Nee, wacht gewoon 1 jaar en dan zijn er wat meer titels, de prijzen wellicht beter en een revisie versie met meer geheugen, en verbeterde hardware.

   Let op mijn woorden, was met de Nds en 3DS ook steeds het geval, bijna ieder jaar wel een nieuwe versie.

  • @diablogt @turbobrick: je zou verwachten dat Nintendo inmiddels ook wel beter weet omtrent releasegames, opslaggeheugen, hardware etc. Zeker met toffe aanbiedingen zit je console al snel vol met digitale games. Persoonlijk zie ik het ook vrij somber in voor (de eerste versie van) de Nintendo Switch.

   • @jastinissen: Nee hoor, ze weten precies wat ze doen !

    A> Ze maken de hardware meestal unpowered en niet te uitgebreid om nooit verlies te hebben om de apparaten. Sony had in de eerste 2 jaar van de PS3 0 euro winst. Ze verdiende op de licenties en games en later bij de revisie op de machine.

    De WiiU was een flop voor Nintendo maar evengoed hebben ze verdient aan de hardware.

    B> Ze houden ruimte open voor de verbeterde versies, let maar op ergens volgens jaar zal die al verschijnen. Waarschijnlijk met betere accu en/of zuinigere cpu en bijv. 64 of 128GB intern geheugen.

    De WiiU kwam eerst ook uit met de schamele 8GB en vlot daarna de 32GB versie.

    C> Nintendo weet dat alle Nintendo fanboys hem blind kopen, ongeacht de specs en line-up.
    Het is een hele aparte groep gamers die vaak anti andere consoles is en heel trouw zijn aan Nintendo. Met miljoenen van dit soort fans kan je doen wat je wilt.

    Kortom, voor Nintendo is dit nu al een succes maar voor de gamers zal het veel van hetzelfde worden:

    – Oude games in een nieuw jasje (zie Tetris, zie Streetfighter 2 ultra uit de jaren 90)
    – Veel remakes, zie MK8 dlx .. een WiiU titel met wat extra’s
    – Veel indy games die je op alles kan spelen alleen nu betaal je veel meer voor de game als op bijv een tablet of smartphone
    – mensen mogen wederom betalen voor hun Virtual console titels, let op de oude aangekochte games kan je niet digitaal mee nemen.
    – men kan straks betalen voor online gaming maar dan niet met de prestaties, goodies en kwaliteit zoals bij Sony en MS.

    En ga zo maar door.

    Het is een leuke handheld en daar is de kous mee af.

    Kijkende naar Horizon Zero Dawn en de recenties ervan (overal dik in de 90-95/100) dan zie je pas wat next gen gaming is.
    Dan kan Zelda schattig zijn maar het zal na 1 week toch wel een beetje gedateerd voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *