Berucht leenplatform BitConnect houdt het voor gezien

Bitconnect houdt het voor gezien
Ongeveer 90 procent winst per jaar zat er blijkbaar toch niet in.

Mocht je geïnvesteerd hebben in BitConnect, dan hebben we slecht nieuws voor je: het bedrijf sluit haar leen- en handelsplatform voor de Bitcoin. Zo maakt BitConnect bekend in een blogbericht op haar site. Alle uitstaande leningen worden kwijtgescholden en het geleende geld wordt overgezet naar de wallet van de gebruiker.

De cryptovaluta is op elk moment op te nemen. Het platform om te handelen sluit officieel haar deuren over 5 dagen. De sluiting heeft volgens BitConnect te maken vanwege de ‘slechte pers’, waar vooral de legale problemen ter sprake komen. Het bedrijf heeft ook al meerdere ‘cease and desist-brieven’ (bevel om te stoppen van autoriteiten) ontvangen uit Groot-Brittannië en de VS.

Helemaal verdwijnen van de aardbodem doet het echter niet. BitConnect meldt dat het blijft bestaan als een ‘wallet en platform voor nieuws- en onderwijsdoelen’. Wel biedt het bedrijf in de toekomst diensten voor andere cryptovaluta aan, waaronder het beruchte BitConnect X ICO.

De BCC-munt blijft eveneens op de lijst van andere handelsplatformen staan, maar deze heeft wel eens betere tijden gekend. De munt is namelijk gezakt in waarde van 425 dollar anderhalve week geleden naar slechts 43 dollar op dit moment. Tot zover het ‘gegarandeerde rendement’ van 90 procent per jaar.

2 reacties

    • @harrie: Precies … De idioten die daar intrapten na meer als 7 maanden waarschuwingen die krijgen nu de rekening gepresenteerd. Oftewel, alles wat er nog in zat is gewoon weg.

      Het bizarre is dat velen na het vallen van Regalcoin, USItech en nog een paar van die ‘gratis geld’ constructies nog steeds met Bitconnect zaken deden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *