Bespaar jij in crisistijd op gadgets?

TV
Wanneer er minder geld binnenkomt, en alles om je heen duurder lijkt te worden, zijn er talloze onderwerpen waarop geld bespaard kan worden. Maar trek jij ook minder vaak de knip voor de geliefde gadgets waar we hier zo graag over schrijven?

Uit onderzoek van Freo blijkt dat driekwart van de Nederlanders hun dagelijkse uitgavenpatroon prima blijkt aan te kunnen passen als dat nodig is. Naast prijsbewust shoppen in verschillende supermarkten geven we minder uit aan etentjes, uit met vrienden en gaan abonnementen op kranten en tijdschriften de deur uit.

Aanbiederswissel

Waar nog winst ligt, is het wisselen van aanbieders. Momenteel zegt 65 procent niet over te stappen naar goedkopere aanbieders. Wie dat wel doet kiest allereerst voor een andere telecomprovider, gevolgd door de energieleverancier en op de derde plaats de zorgverzekeraar. Ook wisselen hoger opgeleiden beduidend vaker dan lager opgeleiden.

Waar we niet op inleveren

Sommige uitgaven zijn heilig. Punt. Zo wordt er doorgaans niet getornd aan de vakantiekosten (32 procent) en kleding (27 procent). Qua apparatuur is bij 40 procent van mening dat de wasmachine onmisbaar is. Op de tweede plaats staat de computer of laptop. Geheel volgens de verwachting zijn mannen minder snel bereid om de tv eruit te doen, terwijl vrouwen het mobieltje bovenaan zetten als onmisbare gadget. Het apparaat dat we het meest kunnen missen is de vaatwasser.

10 reacties

  1. Tuurlijk. Die iPhone kan best nog een jaartje mee. Bovendien heb ik weinig trek om alle 4(s) cradles die ik heb te vervangen. Dus misschien wel nog een jaartje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *