De 7 beste apps voor het WK 2014

De 7 beste apps voor het WK 2014
Over een klein weekje speelt Nederland zijn eerste groepswedstrijd op het WK in Brazilië, waar we onder leiding van Louis een elftal naar Paella riekende Spanjaarden laten zien hoe je totaalvoetbalt. Of niet. Hoe dan ook, met deze apps ben je er klaar voor.

1. Maak een pool met Poollie WK 2014
Maak een pool met Poollie WK 2014
Voordat we aan het WK beginnen, zorg je natuurlijk eerst voor een goede pool. Met de gratis app Poollie WK 2014 kun je meerdere pools aanmaken, op de hoogte blijven van (live-)wedstrijden, voorspellingen en de WK-poules. Verder wordt het speelschema met jouw voorspellingen in een overzicht weergegeven en kun je snel vrienden, familie en collega’s uitnodigen.

Downloaden: AndroidiOSWindows Phone

2. Volg alle stats met WK 2014 app
Volg alle stats met WK 2014 app
Dit is een van de meest uitgebreide WK-apps, barstensvol met uitslagen, opstellingen, doelpunten per land, groepstanden, info over speelsteden en stadions, geen overzicht met gele en rode kaarten, wedstrijdstatistieken en gedetailleerde spelersinformatie. De app is trouwens gemaakt door een Nederlands IT-bedrijf.

Downloaden: AndroidiOS

3. Als je de corrupte organisators wilt steunen: FIFA Official App
FIFA Official App
Naast alle WK- en wedstrijdinformatie geeft de FIFA-app ook match alerts als wedstrijden beginnen. Daarnaast kun je met een paar vingerbewegingen de wereldranglijst checken.

Downloaden: AndroidiOSWindows Phone

4. Quiz je suf met Koning Voetbal
Koning Voetbal
Met koning voetbal van RTL kun je een quiz starten tegen je vrienden en zien wie de meeste voetbalkennis heeft. OF daag gewoon een willekeurige speler uit. Selecteer vervolgens de categorie en beantwoord alle 5 vragen. Bij een gelijkspel wint de snelste speler. Koning Voetbal is er niet alleen als app, het is ook een tv-programma op RTL7. Elke maandag om 22:00 uur te zien.

Downloaden: AndroidiOS

5. Vul de rustmomenten op met Penalty Shoot ‘Em Off
Penalty Shoot 'Em Off
In de rust penalty’s nemen met schaarsgeklede vrouwen. Het blijft een succesrecept. In Penalty Shoot ‘Em Off kun je een land naar keuzen kiezen waarvoor je gaat spelen, en kiezen uit vijf vrouwelijke keepers. Hoe meer je scoort, des te meer kledingstukken ze sensueel zullen uittrekken. De gameplay is best slecht, je scoort bijna altijd zolang je niet door het midden schiet, maar hé, dat is dan ook niet het doel van deze game.

Downloaden: iOS

6. Scoor met Soccer Nations: Brazil
Soccer Nations: Brazil
Dit is een best interessante mash-up van games. Soccer Nations: Brazil speelt zich af in een 8-bit wereld, dat sterk doet denken aan Super Mario, maar het doel is om met een bal -die je eerst moet vinden- aan de voet het doel van de tegenstander te bereiken. Dit doe je in dienst van een land naar keuze. Je kunt ook voor Free Play kiezen, waarbij je zoveel mogelijk tegenstanders moet wegspelen terwijl de weerstand steeds groter wordt.

Downloaden: AndroidiOSFacebook – (Windows Phone-versie volgt)

7. Laat een app voor je juichen met GOAL! App Nederland

Simpeler wordt het niet. Het Nederlands Elftal scoort, je drukt in de Goal-app op de bal en er wordt ‘GOOOOAAAAAAAAAAAL!’ gescandeerd zolang je hem ingedrukt houdt. Handig, als je te lui bent om zelf te juichen. Minder leuk voor je omgeving, want zeer irritant.

Downloaden: iOS

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *