Bestuurders Huawei onduidelijk over overname Nokia

Huawei overname Nokia
Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Huawei wel belangstelling heeft om Nokia te kopen. Vandaag wordt echter door Huawei gemeld dat ze geen interesse hebben.

Huawei onderdirecteur Richard Yu maakte gisteren tegenover de Financial Times bekend dat het bedrijf wel interesse heeft in een dergelijke overname. Maar de communicatie in het bedrijf blijkt echter niet vlekkenloos te verlopen. Bestuurder Bill Plummer maakt vandaag namelijk tegenover persbureau Reuters bekend dat de Chinese smartphonefrabrikant geen belangstelling heeft voor het overnemen van Nokia.

Overname van Nokia zou ervoor kunnen zorgen dat Huawei tot de top van de smartphonemarkt kan uitgroeien. De Chinese fabrikant is momenteel na Samsung en Apple al één van de grootste smartphoneproducenten. Nokia heeft daarintegen een fors marktaandeel verloren afgelopen jaren. Beide fabrikanten maken gebruik van Windows Phone op hun toestellen, iets wat een groot voordeel zou zijn voor de overname.

Nokia heeft vooralsnog niet gereageerd op de geruchten. Wel stegen de aandelen van de Finse fabrikant toen het overnamenieuws gisteren naar buiten kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *